Kent kültürüne hazır ol Karacabey!

Belediye Başkanı Koç, büyük bir hizmet atağına girdikleri müjdesini verdi:

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, ilçenin kent kültürüne doğru hızla ilerlediğini ve buna paralel olarak sosyal yaşamın değişeceğini söyledi.

Karacabey’in tarımsal bir şehir olduğuna dikkat çeken Koç, “Kent kültürüne geçişle birlikte sosyal yaşamımızda da önemli değişiklikler olacak. İlçenin çehresini değiştirecek çok önemli yatırımlara imza atacağız” dedi.

Koç, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün eski Panayır yerinde Belediye’ye tahsis ettiği ve ismi Öğretmen Ömer Erdoğan Parkı’na dönüştürülen alanda yaklaşık 20 milyona yakın bir yatırım hareketine girdiklerini belirtti.

20 milyonluk yatırım müjdesi

Belediye’ye tahsis edilen yerin 330 bin metrekare olduğunu, ancak hızlı trenin geçecek olması nedeniyle kendilerine 260 bin metrekarelik alan kaldığını kaydeden Koç, söz konusu bölgede çok önemli hizmet atağı başlattıklarını duyurdu.

Karacabey’e kapalı aquapark ve carting müjdesi veren Koç, "Yılbaşına kadar 5 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz. Bu süre zarfında parkın bazı bölümleri hizmete girecek. Geri kalan kısımlar önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak.

Betonlaşmaya karşıyız. Yeşile büyük önem veriyoruz. Söz konusu alanda yeşil alanların yanı sıra, sportif ve sosyal alanlar, piknik yerleri, Trafik Eğitim Merkezi yapacağız. Diğer taraftan kapalı aquapark, carting alanı, kafeteryalar ve botanik parktaki gibi gerçeğe yakın büyük bir gölet hizmetini de ilçemize kazandıracağımızın müjdesini buradan veriyorum” dedi.

Bu projenin “Tarımsal Yaşamdan Kent Kültürüne Geçiş” olduğuna vurgu yapan Başkan Koç, aynı bölgede bulunan hayvan pazarının da yerinden kaldırılarak mezbahanın yanına taşınacağını söyledi.

100 bin metrekare parke taş

Belediye Başkanı Ergün Koç,  Karacabey’in kentsel görüntüsünü parke taş ve asfaltlama çalışmalarıyla hızla değiştirdiklerini kaydetti.

            Bir yıl içinde 100 bin metrekare parke taş döşediklerine dikkat çeken Koç, “Artık kış geliyor. O nedenle Kurban Bayramına kadar parke taş işini bitireceğiz. Asfaltlama çalışmalarımız da hızla sürüyor. İlçemiz her geçen gün güzelleşiyor. Karacabey’de gerçekleştirdiğimiz birçok hizmeti teşvikler sayesinde yaptık. Teşvikleri alan da veren de biziz. Belki birçok Belediye’nin bundan haberi bile yok. Karacabey Belediyesi bu yıl yaklaşık 16 milyona yakın teşvik aldı. Halkımıza en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı. 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.