Belediyespor, kötü sinyal veriyor!

TFF 3’üncü Lig temsilcimiz Karacabey Belediyespor, hafta sonu evinde oynadığı Cizrespor’la 0-0 berabere kalarak ilk devreyi lider Bayburt İl Özel İdare’nin 15 puan gerisinde 8. sırada kapattı. Ligde son galibiyetini 13’üncü haftadaki Diyarbekirspor karşısında alan ve ardından oynadığı Kocaelispor, Bayburtspor ve Çorum Belediyespor maçlarını kaybederek kötü gidişatı sürdüren temsilcimiz Belediyespor, ilk yarının son maçında karşı karşıya geldiği lig sonuncusu Cizrespor’u da yenemeyerek kötü sinyal vermeye devam etti.
M. Fehmi Gerçeker Stadı’nda oynanan mücadeleye; Mehmet Mert Pala, Ömer Faruk Gümüş, Hüseyin İriç, Gökhan Çetinus, İlker Avşar, Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Dk.60 Berkin Arslan), İlyas Yılmazer, Anıl Yıldırım, Cenk Özkacar, Ömer Akman (Dk.46 Mustafa Apardı) ve Ercan Karaca (Dk. 71 Emirhan Çolak) onbiriyle sahaya çıkan Karacabey Belediyespor, Teknik Direktör Hasan Şermet’in bir türlü vazgeçemediği bazı oyuncuların istikrarsız oyunu nedeniyle sahadan beraberlikle ayrıldı.
Teknik Direktör Hasan Şermet’in kötü gidişata rağmen sürekli belli oyuncuları sahaya sürmesi, diğer oyunculara şans vermemesi, yaptığı geç kalınmış ve yanlış değişikliklerle de oyunu iyi okuyamaması gibi faktörlerin kötü gidişatta önemli etkenler olduğu vurgulandı. Şermet’in özellikle 17 haftada yalnızca 6 gol atabilen forvet İlker Avşar ısrarı ise, eleştirilerin artmasına sebep oldu.
2’si Fatsa-Karacabey, 2’si Bağcılar-Karacabey, 1’i Turgutlu-Karacabey ve 1’i de Karacabey-Payas maçları olmak üzere ligde sadece 6 gol atabilen forvet İlker Avşar’ın sahada golden çok hakemlerle tartışmayı düşünmesine rağmen Teknik Direktör Hasan Şermet’in bu oyuncudaki ısrarcı tutumuna bir anlam verilemezken, ikinci yarılarda oyuna dahil edilen oyuncuların daha iyi oynaması ise Şermet’in yaptığı yanlışları ortaya koyuyor.
Maçtan dakikalar
Karacabey Belediyespor’un tutuk başladığı maçın 16’ncı dakikasında ilk atak Cizrespor’dan geldi. İlyas Yılmazer’in ceza alanı ön çizgisi üzerinde yaptığı top kaybını değerlendiren Mazlum Öndil, biranda kaleci Mert Pala ile karşı karşıya kaldı. Kaleye şut çekmek yerine Mert’i çalımlamak isteyen Mazlum, kaleci Mert’in topu kapması sonrasında büyük bir fırsatı değerlendirememiş oldu.
Konuk ekip 20’nci dakikada bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Sağ kanattan Mazlum Öndil’in yaptığı ortada topa gelişine vuran Yusuf Kerçin’in kaleye gönderdiği top kaleci Mert’te kaldı.
29’uncu dakikada Mazlum’la korner kullanan Cizre’de ceza alanına gelen topa Emrah Günaydın’ın yaptığı kafa vuruşu direk dibinden az farkla auta gitti.
Kalesinde üç pozisyon gören Karaca, 31’inci dakikada Cizre kalesine gidebildi. İlyas Yılmazer’in ortasına boş pozisyonda kafa vuran İlker Avşar, topu kale yerine auta gönderdi.
43’üncü dakikada bir kez daha Cizre kalesine giden Karaca, bu kez Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan İlker Avşar’ın şutunda top kaleci Engin Tuna’dan döndü. Bu aynı zamanda ilk yarınında son pozisyonu oldu.
İlk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlanan maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf temsilcimiz Karacabey Belediyespor oldu. 46’ncı dakikada oyuna sonradan giren Mustafa Apardı’nın pasıyla hareketlenen İlker Avşar, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleye vurmak yerine kaleciyi çalımlamak isteyince kaleci Engin Tuna, İlker’in ayağından topu aldı.
48’inci dakikada Karaca bu kez Mustafa Apardı ile gole yaklaştı. Kerem’in ceza alanına gönderdiği topa güzel bir vuruş yapan Mustafa’nın şutunda top kaleciden döndü.
Karaca, 65’inci dakikada Berkin Kamil Arslan ile etkili olmak istedi. Berkin’in ceza alanı dışından çalımlarla gelerek ceza alanına girerken kaleye gönderdiği top yine kaleci Engin’de kaldı.
90+3’te Anıl Yıldırım’ın yaptığı ortada boş pozisyonda topa dokunamayan Gökhan Çetinus net bir gol pozisyonundan yararlanamazken, 90+5’te İlker Avşar’ın bencilce davranışı maçın skorunu belirledi. Ceza alanı içinde topla buluşan İlker Avşar, topu boş pozisyondaki arkadaşlarına vermek yerine kaleye gönderince topta kaleci Engin’de kaldı. Bu aynı zamanda maçında son pozisyonu olurken karşılaşma 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.