Belediye’nin ‘Uçurtma Şenliği’ yoğun ilgi gördü

’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli organizasyonlara imza atan Karacabey Belediyesi, festival havasını aratmayan ‘Uçurtma Şenliği’ ile 7’den 70’e tüm Karacabeylilerin büyük beğenisini topladı.
5 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla, coşku içerisinde gerçekleştirilen ‘Uçurtma Şenliği’nde, Karacabey Belediyesi tarafından yarışmalar için oluşturulan başvuru noktalarına, aileler çocuklarıyla beraber adeta akın ederken, etkinliğe gelen ebeveynler bir yandan eğlenceli yarışmalarda çocuklarını keyifle izleyip, diğer yandan da piknik yaparak etkinliğin tadını doyasıya çıkarma imkânı buldu.
Cumartesi günü Atatürk Kültür Parkı içerisinde gerçekleşen “Uçurtma Şenliği” çeşitli gösteriler eşliğinde renkli anlara sahne olurken, aileleri ile birlikte tüm park alanını hınca hınç dolduran yaklaşık 2000 çocuk, etkinliklerde belediyenin verdiği uçurtmaları uçurmak başta olmak üzere; sandalye kapmaca, balon patlatma, yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışı ve elma yeme yarışması gibi çeşitli dallarda yaşıtlarıyla kıyasıya ter döktü.
“Geleceğin mucitleri için MikroMekanik Stüdyosu”
‘Uçurtma Şenliği’ etkinliklerinde minikler; zıpzıptan şekerlemelere, palyaço animasyonlarından yüz boyamaya kadar birçok farklı eğlenceli aksiyon doğrultusunda gönüllerince eğlenirken, yetişkinler için de belediye görevlileri ayran, süt ve lokma dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca, çeşitli okulların dans ve folklor gösterileri de izlemeye gelenlerden tam not aldı. Bu arada Uçurtma şenliklerinde ilk kez yer alan ve Ülke genelinde de ses getirmesi beklenen MikroMekanik Stüdyosu ilk kez Karacabeyli miniklerle buluşurken geleceğin mucitlerinin alt yapısını oluşturacak MikroMekanik stüdyosunun önümüzdeki günlerde kalıcı yerinde hizmete gireceği bilgisi verildi.
“Benzer etkinliklere devam müjdesi”
Öte yandan Karacabey Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ‘Uçurtma Şenliği’ etkinliklerine vatandaşların gösterdiği büyük ilgiden duyulan memnuniyet ifade edilirken, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine de önümüzdeki günlerde Atatürk Kültür Parkı’nda benzer etkinliklere devam edileceği müjdelendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.