Belediye’den ses getirecek çevresel proje atağı

“En Güzel Şehir Karacabey Olacak” sloganı ile yola çıkan ve 2016 yılını, ‘Park, Bahçe ve Çevre Düzenleme Yılı’ ilan eden Karacabey Belediyesi, birbiri ardına gerçekleştirdiği semt parkları açılışlarından sonra, şimdi de şehrin giriş ve çıkış noktaları ile kent merkezinde gerçekleştireceği iddialı projelere hazırlanıyor.
Karacabey Belediyesi’nin pek çok proje çalışması içerisinde en iddialı projeler arasında yer alan Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı etrafındaki çevre düzenlemesi ile Karadağ Radarlar bölgesi olarak bilinen Çalıbayırı Mevkii’nde gerçekleştirilecek Ay-Yıldız motifin yanı sıra; Hastane Bayırı’ndaki Şelale’nin de büyük ses getireceği ve ilçeye bir başka güzellik sunacağı dile getirildi.
“Türkiye’ye örnek olacak birçok proje Karacabey’de yapılıyor”
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ‘Ortak Akıl ve İstişare Toplantıları’nda, Park-Bahçeler Müdürü Aybars Tunalı tarafından sunumu yapılan iddialı projeler arasında göze çarpan, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarının, Türkiye’de eşine az rastlanır ölçüde olduğunun altı çizildi.
Her biri Karacabey’e büyük görsellik katacak ve kısa sürede başlayacak diğer projeler ise şu şekilde sıralandı:
*Çalıbayırı (Karadağ-Radarlar): 20.000 metrekare alana yapılacak ve özellikle otoban istikametinden daha net görülecek Türk Bayrağı projesi.
*Cumhuriyet Alanı’nda: Avrupa ve Amerika da ki örnekleri ile harman edilmiş, şık taş malzemeleri, şekle görsellik katacak ışıklandırmalar ayrıca sadelik ve huzur verecek; su sesinin yansıtılacağı kuru havuz uygulamaları.
*Hastane Bayırı (Karacabey terminali): Çevre Yolu’ndan geçenler için farkındalık ve güzellik katacak kaya şelalesi, ışıklandırma projesi.
*Nestle Fabrikası –Üst Geçit ve Civarı: Çiçekli ve yapraklı bitkiler ile mevsimsel vurgu yaratacak ağaçlar, bunların önünde yer alacak topiaria (şekilli) ağaçlar, uygulamalı peyzajlar ve şehrimizle müsemma domates, soğan, karpuz, atçılık, longoz(nilüfer çiçeği), kangal köpeği gibi heykeller ile ortasında yer alan ihtişamlı ay yıldız figürü ve ışıklandırmalar.
*Uluabat Refüjü: Çevre trafiği ile uyumlu, Cüruflu ve Topiaria ağaçlı peyzaj uygulaması.
*Kanlı Çukur Şehir Parkı, Öğretmenler Parkı: Hobi bahçeleri.
*Yeniköy’de: Özyuvam arkasında yer alan bölgede kurulacak yeni park.
*Yeniköy Malkara Mevkiinde: Yolun son bölümünde kalan, girişten polis lojmanlarına kadar olan yeşil ve park çalışmaları.
*Kurşunlu Mahallesi: Park ve Yeşil Alanlar.
*Uluabat Mahallesi: Yolcular için kahve molası oluşturacak ve turistlik değeri arttıracak, köylü ürünlerinin pazarlanacağı turistik pazar bungalovları.
*Şehit Pilot Yüzbaşı Atilla Acarca Park Düzenlemesi: Şehir girişinde buluna karayolu seviyesinde yükseltilerek, modern ve estetik peyzaj uygulamaları.
*Uluabatlı Hasan Meydanı: Sığır önünde planlanan adeta ikinci bir meydan olacak Uluabatlı Hasan Meydan düzenlemesi.
*Atatürk Kültür Parkı: Dikey bahçe ve duvar peyzajı uygulamaları.
*Çeşitli Park ve Mesire Alanları: Gazi Mahallesi İncirli Park, Esentepe Mahallesi Barış Manço Parkı (Konak Düğün Salonu yanı), İlçemiz Bursa Caddesi’nde yer alan, orta refüjde topiaria bitkileri ile uygulamalı peyzaj düzenlemesi, Runguşpaşa Mahallesi’ne kurulacak Engelsiz Yaşam Parkı, Akçakoyun Mahallesi 473 parselde kurulmaya başlanan Karacabey Belediye Fidanlığı, Emirsultan Mahallesi Beşgen Parkı, Taşlık Mahallesi Mesire Alanı, Gölecik Mahallesi Mesire Alanı düzenlemeleri, Hamidiye Mahalle Parkı, Çavuş Mahallesi futbol sahası…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.