Çocukların bayramı 23 Nisan!

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 96. yılı törenle kutlandı.
Tören, Cumartesi günü sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlama programı, Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nda gerçekleşti.
Programa Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Günün önemini belirten konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin; “Egemenliğin simgesi olan çocuk bayramının 96. yılını kutlamanın heyecanın yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, barışın, kardeşliğin öne çıktığı ulusal bir bayramdır. Dünyada tek çocuklara bayram armağan eden Atatürk’ün izinden yürüyerek ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak olan çocuklarımızdır. Milli varlığımız yönünden önemi çok büyük olan bayramları kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda can veren atalarımızı unutmuyoruz. Onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bayramınız kutlu olsun çocuklar.” dedi.
Dingin daha sonra Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nu yaptıran ve büyük destekler veren Eski Belediye Başkanı Erol Onur’a öğrenciler eşliğinde çiçek takdim etti.
Ardından Hacı Ahmediye’li öğrencilerin hazırladığı bayram programı büyük beğeni topladı. Programda gösteri ve şiirleriyle bayramı coşkuyla kutlayan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarının da mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.