Belediyeden öğrencilere ‘Salçalı ekmek’ ikramı

Karacabey Belediyesi tarafından ‘Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri kapsamında büyüme çağındaki öğrencilere tereyağlı-salçalı ekmek ile ayran dağıtıldı.
‘Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri kapsamında Karacabey Belediyesi, özellikle öğrencilerin gelişimine örnek olması amacıyla Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda kurduğu stant ile salçalı-tereyağlı ekmek ile ayran dağıtımı yaptı. Öğle arasında yoğun ilgi gören standa öğrenciler akın etti, veliler memnuniyetini dile getirdi. Bu tarz örnek girişimlerin önemine vurgu yapan veliler “Maalesef hazır yiyeceklerin çoğu çocuklarımıza son derece zararlı. Belediyemizin yaptığı bu etkinlik güzel bir mesaj içeriyor. İlçemizin yerel ve sağlıklı ürünleri üzerinden yapılan mesajda hazır gıda (fastfood) ürünlerden uzaklaşılması gerekiyor. Bizler de buna dikkat edeceğiz.” yorumunda bulundu.
Etkinliğe katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, öğrencilere bizzat salçalı ekmek dağıtırken şunları söyledi: “Karacabey Belediyesi olarak bugün güzel bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karacabey’imizin en önemli ekonomi açısından katkı sağlayacak ürünlerden bir tanesi salçalık domatestir. Türkiye’nin salça ihtiyacının yarıdan fazlası Karacabey bölgesinin verimli topraklarında yetişen domatesler aracılığıyla karşılanmaktadır. Hem iç pazara hitap etmektedir Karacabey çiftçisi. Hem de ihraç edilmektedir. Biz Karacabey’i her önemli konusunda olduğu gibi tarım konularında da bölgemizin marka değerlerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla çeşitli vesilelerle, salçalık domates gibi çok önemli bir ürüne de vurgu yapmak istiyoruz. Bugün burada bu etkinliği gerçekleştirmemizin 2 tane sebebi var. Birincisi bölgemizde yetiştirilen salçalık domatese vurgu yapmak. Onun reklamına katkı sağlamak. İkincisi de çocuklarımızın, gençlerimizin sağlıklı beslenme konusunu gündeme getirmek. Bildiğiniz gibi son zamanlarda, son yıllarda hazır yiyecekler, fastfoodlar ön palana çıkmakta. Bu da hem obeziteyi tetiklemekte. Hem de gençlerimizin, çocuklarımızın sağlığını tehdit etmekte. Onların zihinsel ve fiziki gelişmelerine engel olmaktadır. Hepimizin çocukluk dönemlerinde afiyetle yediği ekmeğin üzerine sürülen salçayı bugün gündeme getirmek istedik. Çocuklarımızı sağlıklı beslenme konusunda alışkanlık kazanmaları için, yardımcı olmaya çalıştık. Yanında da milli içeceğimiz olarak tabir edilen ayranı sunduk çocuklarımıza. Çünkü gazlı ve kolalı içeceklerden çocuklarımızı uzak tutmamız gerekiyor. Onları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.