Balık fiyatları kırmızı etle yarışır hale geldi

Tezgâhlarda görücüye çıkan balıklar ateş pahası. Özellikle palamudun tanesi 25-30 liradan satılırken, adeta kırmızı etle yarışıyor.
Kırmızı etin kilogram fiyatı 40 liraya yükselince rotasını balığa çeviren vatandaş, bugünlerde tezgâhtaki palamudun fiyatını görünce ikinci bir şok yaşar hale geldi.
Eylülde “Vira Bismillah” diyerek sezonu büyük umutlarla açmalarına karşın palamut avında hayal kırıklığı yaşayan balıkçılar, Marmara Denizi’nde hamsi kovalıyor. Marmara Denizi’nde balık az olunca balık fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı. Tezgâhta en ucuz balık olan hamsi kilogramı 8 lira ile 10 lira arasında satılıyor. Mezgit kilosu 10 TL, levrek 20 TL, İstavrit de 25 TL’den tezgâhlarda yerini aldı.
Palamudun geçen seneye göre 2 kat pahalı olduğunu ifade eden balıkçılar, geçen sene fiyatların 8 ile 12 liraya arasında olduğunu dile getirdi. Palamudun bu yıl daha az olduğuna dikkat çeken balıkçılar, “Genelde daha ucuz olduğu için hamsi tercih ediliyor. Hamsi denizden bol çıkınca bir hafta 8 liraya kadar düştü. Bu yıl sadece hamsi yüzleri güldürüyor. Palamut pahalı geliyor insanlara. Sıcak deniz balığın gidiş ve gelişini engelliyor. Balık daha doğru dürüst Karadeniz’den dışarı çıkmadı. Denizde bu sene bir kısırlık var. Palamut, çinakop daha yürümedi. Fiyatlar düşmez. Neden düşmez? Balığın bu sene denizde az olmasından düşmez balık fiyatları. Yeterince balık çıkmıyor. Deniz hala sıcak. Denizin soğumaması nedeniyle balıklar hala yüzeye çıkmıyor. Şu anda balığın ne zaman bollaşacağını bilmiyoruz ama şu anda balık yok. Balık sezonu açılmasına karşın satışlar da durgun Kasım ayını bekliyoruz. Denizlerin soğuması ile Kasım ayında balık olursa olur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.