Belediye’den “Kutlu Doğum” temizliği

Karacabey Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçedeki camilerin temizlenmesi işini üstlendi.
Özellikle cami halılarının, çeşitli bakterilerin üremesine müsait olduğunu ve özenle temizlenmesi gerektiğini kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, hijyenik şartlarda tertemiz yapılacak ilçe camileri temizliğinin kutlu doğum haftasına yetiştirileceğini belirtti.
Koç, Karacabey Belediyesi'nin her yıl 2 kez gerçekleştirdiği cami temizlikleri için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Camii halılarının özellikle mikrobik bakterilerin üremesine elverişli olduğunu ve namaz esnasında insanların ellerinin, zaman zaman yüzlerinin bu halıyla temas etmesinden ötürü hastalık bulaşma olasılığının yüksek olduğuna değinen Başkan Koç, camilerin kaba temizliğinden çok halıları başta olmak üzere çeşitli yerlerinin hijyneik koşullarda yıkanıp temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Yılda 2 kez düzenli olarak yapılan cami temizlikleri bu yılda 14 Nisan'a denk gelen Kutlu Doğum Haftasına yetiştirileceği kaydedildi.
Yılın ikinci temizliğinin ise kışa girmeden yapılacağını belirten Başkan Koç; “Yazın sıcak hava koşullarından dolayı insanlarımız zaman zaman camilere yalın ayak geliyor. Bu durum hijyen şartlarına olumsuz bir etkendir. Bizler yazın oluşan bu durumu ortadan kaldırmak için ikinci temizliğimizi de kışa girmeden yapacağız” ifadesine yer verdi.
Karacabey Belediyesi'nin çalışması kapsamında ilçede bulunan 28 caminin “Kutlu Doğum Haftası”na kadar hijyenik şartlarda temiz hale geleceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.