Belediye’den aşure ikramı

Karacabey Belediyesi, Türk-İslam kültürünün önemli geleneklerinden biri olan ‘Aşure Günü’ etkinliği düzenledi.
Anlamlı etkinlikte, kendi elleri ile doldurduğu aşure kâselerini vatandaşlara ikram eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, aşure ikramının önemli bir Türk-İslam geleneği olduğuna işaret etti.
Pazar yerinde gerçekleşen etkinliğe; Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve oldukça yoğun bir vatandaş kitlesi katıldı.
Değerlerimizi hep birlikte yaşıyoruz
Karacabey Belediyesi olarak, vatandaşlarla birlikte bu anlamlı ay ve günleri adına yaraşır duygularla paylaşmaktan gurur duyduklarını dile getiren ve İslam inancında Aşure Günü’nde birçok önemli olay meydana geldiğine inanıldığını ve özel bir kıymet atfedildiğine vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Ayrıca Hazreti Ali’nin oğlu ve peygamber efendimizin torunu İmam Hüseyin Efendimizin de şehit edildiği kerbela olayı da bugün yaşanmıştır. Bunun yanı sıra; Hazreti Âdem’in işlediği günâhtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, İdris Peygamberin diri olarak göğe yükseltilmesi, Nuh’un gemisinin tufandan kurtulması, Hazreti İbrahim’in ateşte yanmaması, Yakup Peygamberin oğlu Yusuf’a kavuşması, Hazreti Eyyub’un hastalıklarının iyileşmesi, Musa’nın Kızıldeniz’den geçip İsrailoğulları’nı firavun’dan kurtarması, Hazreti Yunus’un balığın karnından çıkması, İsa’nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesi gibi olaylar da bugünde yaşanmıştır. Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen Türk milleti başta olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.