Karacabeyliler yine ‘Ceylan’ dedi

Bursa Karacabeyliler Derneği, geçtiğimiz hafta 5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bursa’da kurulduğu 14 Eylül 2011 tarihinden bu yana derneğin başkanlığını üstlenen Yüksel Ceylan, Pazar günü yapılan kongrede güven tazeledi.
Bursa Fomara’da bulunan dernek merkezinde gerçekleştirilen kongrede tek liste yer aldı. 26 bin Karacabeyli’nin kayıtlı olduğu ve yaklaşık 4 bin genel kurul delegesinin bulunduğu Karacabeyliler Derneği’nde mevcut Başkan Yüksel Ceylan, 3 yıllığına tekrar göreve layık görüldü.
Üyelerinin güvenoyunu alan Başkan Ceylan, şu ifadelere yer verdi: “Bizler, Karacabeyliler Derneği’ni bundan 5 yıl önce Harmanlı Köyü Derneği’nin isminde unvan değişikliği yaparak Karacabeyliler Derneği’ne çevirdik. O günden beri de Bursa’da örnek projelere imza attık, örnek alınan bir dernek olduk. Karacabeyliler Derneği eğitim yuvasıdır. Bu düşünceden hiç sapmadık. Gerek eğitim, gerek sosyal projeler, gerek sağlık projeleri ve gerekse de kültürel çalışmalarla Bursa’nın en iyileri arasına girmeyi başardık.
Eksik olan tek şey, batı insanında dernek anlayışının eksik olmasıdır. Bizim toplumumuz yıllar boyu sürekli başka il ve ilçelerden gelip Bursa’da dernek kurmuş olanları takip etti ve hep onları hayranlıkla seyretti. Ama kendi ilçelerinin derneğini kurup toplumunu harekete geçirmeyi hiç düşünmedi. Çok şükür ki, bu derneği kurup yaşatmak bizlere nasip oldu. Karacabeyliler için bu dönem yine çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönem yönetim kurulumuza yeni isimler ekleyerek gelecek 3 yıl için bizlere güven oyu veren üyelerimize teşekkür ederim. Ayrıca, yönetim kuruluna girebilmek için 130 kişinin başvurması bizler için onurdur. Özelliklede kimsenin liste yapmaması ve bizim listemize girmek istemesi de bizler için ayrı bir onurdur.”
Öte yandan kongrede, önceki genel kurulda konulan aylık 5 TL üye aidatı bölümü aylık 2 TL olarak belirlendi.
Yüksel Ceylan başkanlığında yenilenen Bursa Karacabeyliler Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Levent Siber, Hasan Kahraman, Şaban Abi, Aziz Dumanova, Sevinç Nayman, Gülcan Somuncuoğlu, Hüseyin Ay, Tolga Bahadır Şimşek, İdris Yıldız, Veli Erep. Denetim Kurulu: İlhan Yazıcı, Nadir Yemişen, Nedim Cara.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.