Belediye, Ziraat Odası’nın hayalini gerçekleştirdi!

Karacabey Belediyesi, Mecidiye Mahallesi’nde İstiklal İlköğretim Okulu yanında bulunan bin 974 metrekare yerin tapusunu, modern bir tesis kurulması için Ziraat Odası’na imzalanan protokolle teslim etti.
Coşkun Izgara Parkada düzenlenen kahvaltılı törene, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Tapu Müdürü Gültekin Narinli, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Karacabey Belediye Başkan Yardımcıları Osman Çatak ve Mehmet Vural, Karacabey Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Karacabey Belediyesi’nin meclis kararıyla, Ziraat Odası’na tahsis ettiği yerin tapusunu takdim etmek üzere düzenlediği imza töreninde söz alan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Sözlerime kıymetli kelimesiyle başlamak istiyorum. Gerçekten kıymetlisiniz, çiftçilerimin de çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Karacabey çiftçileri her yönden ülkesine faydalı ve her çeşit mahsulü yetiştiren çiftçilerimizdir. Ülkenin içindeki diğer çiftçilerle kıyasladığımızda, Karacabey çiftçisi teknolojiyi en iyi şekilde takip eden, ürünlerini gübrelemede teknolojik malları uygun ve yerinde kullanabilen çiftçilerdir. Karacabey Ziraat Odası şu anda dairede oturuyor ve bu yüzden bizim modern bir tesise ihtiyacımız vardı. Ziraat Odaları ekonomik anlamda çok güçlü olmasa da, manevi olarak yüksek güce sahip kurumlardır. Bu yüzden de Karacabey’imizin çok değerli Belediye Başkanı Ali Özkan’a bir ricada bulunarak, çiftçilerimize layık modern bir tesisin kurulması için yer talebi isteğimizi sunduk. Başkanımız Ali Özkan bize bu noktada çok yardımcı oldu. Bölgemizde ilk defa bir belediye başkanı bin 974 kullanım alanı olan bir arsayı Karacabey çiftçilerine armağan etti. Kendilerine hem çiftçi adına hem de ilçe halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Diğer belediye başkanlarımıza da örnek olduğunu düşünüyorum. Hayalimizdeki tesiste teknolojiyi üst düzeyde takip eden çiftçilerimize hizmet vermek bizi çok mutlu edecektir. Yeni binamızda hizmet dışında çiftçilerimize tahlil laboratuvarı, toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarları da kurmayı planlıyoruz. 1 ay içinde kazmayı vurup, temeli atmayı hedefliyoruz. 1 yıl içerisinde de bu modern hizmet binamızı çiftçilerimizin hizmetine açmayı istiyoruz. Ekonomik gücümüzün yetmediği anlarda da Belediye Başkanımızın Karacabey çiftçileri adına yardımcı olacağına yürekten inanıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Ali Özkan ve yardımcılarına, Belediye Meclis üyelerine olmak üzere emeği geçen Ziraat Odası Meclis Üyelerime ve Genel Sekreterimiz Erol Sevim’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tapu işlemlerimizi kendi ekibiyle birlikte zamanında yetiştirip hazırladığı için, Tapu Müdürümüz Gültekin Narinli’ye ve yardımcılarına da çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca, ücretsiz olarak tüm bölge çiftçilerimize hizmet verdiğimiz TOKİ’lerin karşısında bulunan selektör alanımızın da bakım ve onarıma ihtiyacı vardı. Başkanımız Ali Özkan nezdinde Belediye Başkan yardımcılarımız yeniden burasını ele aldılar ve çiftçimize yakışır bir hale soktular. Bu hususta da Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Davamız karalama davası değil, bu ülkenin davasıdır. Bu konuda da ilçemizin yerel basınına her zaman Ziraat Odası’nın duygularını en anlamlı ve doğru şekilde yansıttığı için de teşekkürü bir borç bilirim” diyerek sözlerini noktaladı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, aldıkları meclis kararıyla Mecidiye Mahallesi’nde İstiklal İlköğretim Okulu yanında bulunan bin 974 metrekare yeri Ziraat Odası’na verdiklerini belirtti.
Özkan yaptığı konuşmada, “Güzellikler şehri olarak nitelendirdiğimiz Karacabey’imizde güzel bir anın hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Ziraat Odası Başkanımızın ekibiyle birlikte muhteşem icraatları var. Dinamik olarak Karacabey’de tarım kesiminin meselelerini çözme noktasında gayret ediyorlar. Problemleri gündeme getirerek hükümet yetkilileriyle, bakanlıklarımızla temaslarda bulunuyorlar. Maksat burada üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil, netice almaktır. Ve bu neticelerin olumlu yansımalarını da çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızla paylaşmaktır. Karacabey Belediyesi olarak belirlediğimiz yol haritamızda ilçenin kalkınması ve gelişmesi için 3T vizyonu adı altında söylem geliştirdik ve bunu mühürledik. Karacabey’in büyümesi için teknolojik yatırımlar kapsamındaki TEKNOSAB projemiz devam ediyor. Turizm yatırımlarımızla da Eskikaraağaç, Uluabat, Longoz Ormanları, Yeniköy, Kurşunlu’da turizm ataklarımız oldu ve neticelerini de almaya başladık. 3 T’nin en önemli maddelerinde biri olan, olmazsa olmazımız Tarımsal yatırımlarımızdır. İlçemizde ciddi manada tarımsal faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bu noktada örnek olacak çalışmalar çiftçilerimiz tarafından ortaya konuluyor. Tabii ki tarım, elde olmayan bazı faktörlerden çok fazla etkilenen sıkıntılı ve sancılı bir sektördür. Dolayısıyla bu noktada sürekli dinamik olmak, problemleri takip ederek, yetkili mercilere iletmek ve çözüm yolları oluşturmak gerekiyor. Karacabey Belediyesi olarak Ziraat Odası Başkanımızla, yöneticilerimizle ve çiftçilerimizle ‘Nerde Tarım, Orda Varım’ sloganımızla sürekli iletişim halindeyiz. Tarım noktasında bir belediye olarak neler yapılacaksa bunları yapma gayreti içindeyiz. Bunların en somut örneğini olan bölge belediye ve ziraat odası başkanlarımızla birlikte fitilini ateşlediğimiz Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması ve pancar kotalarının düzenlenmesi şeklindeki gayretlerimizin olumlu netice vermesidir. 14 bin dönümlük bir alanda şeker pancarı üretiliyor, mahsullerimizin de gerçekten kaliteli ve verimli olduğunu da sevinerek öğreniyoruz. Polar noktasında da sıkıntı yaşamadığımız müddetçe bunun artarak devam etmesi hem Karacabey’e hem çevre ilçelere hem de milli ekonomiye ciddi manada olumlu katkı sağlayacaktır. Hem üretici, hem nakliyeci, hem hayvancımız, hem de fabrikadaki işçi kazanacaktır. Dolayısıyla Türkiye kazanacaktır. Bu işte bizim yaptığımız istişarenin, çalışmanın fiiliyata geçirmenin çok olumlu bir neticesidir. Bu işlere kafa yorarsak, samimi olursak ve güç birliği yaparsak bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Karacabey Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığın her alanında vatandaşlarımızla bir arada olmanın gayretindeyiz.
Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Süt Haftası kutlandı. İlçemizde hayvancılık manasında çok modern tesisler kurulmuştur. Türkiye’de Avrupa standartlarına uygun iki büyük çiftlikte Karacabey’dedir. Süt haftası münasebetiyle orada süt fiyatları hakkında önemli mesajlar verdik. Ankara’da yapılan toplantı sonunda süt fiyatları konusunda önemli bir noktaya gelindi. Bu da süt sektöründe faaliyet gösteren üreticilerimizi çok memnun etti.
Hükümetimizin Yeşildere Baraj Projesi devam ederken, ilave olarak Gölecik Barajımız hem içme suyu, hem de tarımsal sulama noktasında çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Şu anda yansımasını tam olarak göremediğimiz ama ileriki zamanlarda avantajlarını çok yakından hissedeceğimiz devasa bir çalışmada hükümetimiz tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. O da İstanbul-İzmir Otoyol Projesidir. Bu projenin de Bursa-Karacabey ayağı da bittiği zaman İstanbul’a 1,5 saat de ulaşmak mümkün olacaktır. Aracıların ortadan kalkmasıyla üreticiden tüketiciyle malların ulaşması bu projeyle gerçekleşmiş olacak ve bu da Karacabey halkı ve üreticiler için çok önemlidir. Ziraat Odası ve çiftçiler olarak ürün deseni üzerine kafa yormamız gereklidir. Klasik ürettiğimiz ürünlerden ziyade bu pazarlar bizden ne istiyorsa ona göre hareket etmemiz lazım.
Toplantımızın ana sebebinde Ziraat Odası Başkanımız bizden yer talebinde bulundu. Ziraat Odası’nın yapacağı bu hizmete bizim karşı koymamız mümkün değildi. Olumlu kanaatimizi belirttik ve meclis kararlarında bunu geçirttik. Belediye Meclis üyelerine de bu konuda teşekkür ediyorum. Ve bunun bir bedel alınmadan gerçekleşmesi için de bir protokol çerçevesinde imzaları atmamız gerekliydi. İmzaları atıp, tapumuzu Ziraat Odası’na teslim edeceğiz. Ziraat Odası Başkanımızın ve yönetici arkadaşlarımızın rüyası olan tesisin ve bu hizmeti Karacabey’e kazandırmakta bizim de bir nebze katkımız olduysa, bundan mutlu ve memnun oluruz. Karacabey Belediyesi bütün sivil toplum örgütleriyle, odalarla, borsayla, derneklerle ve ilçenin bütün katmanlarıyla ortak akıl paydasında buluşuyor. Karacabey’in çıkarları noktasında üzerimize ne düşüyorsa onu fazlasıyla yapmaya her zaman hazırız. Bu noktada kararlılığımızı ortaya koyduk. Biz bize düşen hiçbir görevden kaçınmayacağımızı da belirtmek istiyorum. Ziraat Odası’na bu yerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Karacabey Tapu Müdürü Gültekin Narinli nezdinde imzalanan protokolle Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’e tapularını takdim ett

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.