BELEDİYE VAR MI, YOK MU?

Önlem alınması için mutlaka can kaybı yaşanması mı bekleniyor?

Karacabey’in yıllardır kanayan yarası haline gelen yaya kaldırım işgalleri vatandaşı canından bezdiriyor.

Belediye’nin kılını kıpırdatmaması eleştirileri günden güne arttırıyor. Cadde ve sokaklarda hukuksuz işgaller can güvenliğini tehdit etmeye başlayınca yayalar isyan etti. Yaya kaldırımı işgallerine Belediyenin yıllardır göz yumması Başkan Ali Özkan’ı hedef tahtası yaptı. Yaya kaldırımları işgal altında olduğu için ana yola inmek zorunda kalan vatandaşlar, sürücülerin hakaretleriyle karşılaştığı yetmezmiş gibi haksız durumlara düşürülerek, traji komik durumlar yaratılıyor.

Bu konuda yıllar önce alınan Meclis kararı olmasına karşın, AKP’li Belediyenin işgallere göz yumması ilginç yorumlara neden oluyor. Yıllardır çözüm üretilmediği için özellikle yaşlılarımız, engellilerimiz, bebekli bayanlarımız ve küçük çocuklarımız can güvenliği tehlikesiyle burun buruna bir durumla karşılaşıyor. 

Belediye Başkanı Ali Özkan’ın bu duruma göz yumması soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Cadde ve sokaklardaki yaya kaldırımları yasaları çiğneyerek yürünmez hale getiren bazı esnafa ayrıcalık tanınması, Ali Özkan’la birlikte AK Parti’nin de eleştirilmesine neden oluyor. Esnafın kaldırımları vitrin olarak kullanmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Yolda yürürken “Ne zaman trafik kazasıyla karşılaşacağız” korkusu yaşıyoruz. Yasaların uygulanması için can kaybı yaşanması mı bekleniyor? Yasalara neden işlerlik kazandırılmıyor? Keyfi işgallere son verilsin. Yaya kaldırımlarında rahatça yürüyebileceğimiz ortam yaratılsın. Evimize huzur içinde gidebileceğimiz bir şehir istiyoruz. Bizler, kaygısız, korkusuz, daha sağlıklı bir yaşamı hak etmiyor muyuz? “Nasıl olsa Belediye ses çıkarmıyor” mantığı içinde hareket eden birçok esnaf, her türlü malzemesini kaldırımlara yayıyor. Yayaların kullanımına ait olan kaldırımları babasının çiftliği gibi işgal eden esnaflar doymak bilmiyor. Bazı esnafın tapulu malıymış gibi kullandığı yaya kaldırımları yayalara tamamen kapatılmış durumda.

Birçok sürücünün de boş kalan yerleri otoparka dönüştürmesi yürüyecek alan bırakmıyor. Karacabey’de mahalle ve sokaklarda yaya kaldırımı yok denecek kadar azaldı. Cadde ve sokaklarda yürümek çok zorlaştı. Kaldırımlar ne taşıtlara, ne de aç gözlü esnaflara aittir. Belediyemiz daha fazla zaman yitirmeden kalıcı ve rahatlatıcı bir önlem almalıdır” diye yakındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.