CHP’li Özkan’dan Karacabey’e çıkarma!

Karacabey’e çıkarma yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, ilçede bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Karacabey programına CHP İlçe Teşkilatı ziyaretiyle başlayan Özkan, daha sonra ilçe esnafını, Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Ticaret Borsası’nı, Şahinköy ve Taşlık mahallelerini, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İlçe Temsilciliği’ni ve Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek, halkın sıkıntılarını dinleyerek, istişarelerde bulundu.

                İlk olarak CHP Karacabey İlçe Başkanlığı’nda Gönül Avil başkanlığındaki ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelen CHP’li Milletvekili Özkan gündemi değerlendirdi. Daha sonra Özkan, ilçe esnaflarını tek tek gezerek, sorunları dinledi.

                Naci Güncü başkanlığındaki Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Özkan, sanayicinin sıkıntılarını dinledi ve KTSO’nun ara eleman yetiştirmek üzere kurduğu Mesleki Eğitim Merkezi Projesi’nden dolayı kendilerini tebrik etti.

                Ardından Murad Bertan başkanlığındaki Karacabey Ticaret Borsası yöneticilerinin konuğu olan Milletvekili Özkan,  üreticinin artan sıkıntılarını dinledi. Özkan, Ticaret Borsası’nın Karacabey için çok önemli bir kurum olduğunun da altını çizdi.

Daha sonra Şahinköy ve Taşlık Mahalleleri’nde üreticilerle buluşan CHP’li Vekil Özkan, “Tarımda üreticilerimiz artan maliyetlerden dolayı adeta bunalmış durumunda. Her sene bir önceki seneyi arar hale gelmişler. Anayasadaki kanun gereği devletin çiftçisine ödemesi gereken ve bu güne kadar birikmiş 175 milyar TL borcu var ve artık bunu ödemelidir. Çiftçimizin derdi her yerde hep aynı. Çiftçiler; “Ürünümüz para etmiyor, maliyetler her geçen gün artıyor, artık dayanacak gücümüz yok” diyerek feryat ediyor. İktidar bu haykırışları daha ne kadar görmezden gelecek? Çiftçinin, üreticinin sesine kulak verin.” dedi.

Karacabey programına Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile devam eden Özkan, burada İlçe Temsilcisi Musa Öztürk ve üyelerle görüştü. Karacabey programının son durağında Kenan Gündem başkanlığındaki Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileriyle buluşan Özkan, ülke gündeminin yanı sıra Balkanlardaki son gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Milletvekili Özkan, “BAL-GÖÇ Derneği Başkanımız Sayın Musa Öztürk ile Bosna Sancak Derneği Başkanımız Sayın Kenan Gündem ve yönetimlerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.