Belediye-Sendika gerginliği sona erdi!

Taraflar anlaşamayınca sıkıntıyı Yüksek Hakem Heyeti çözdü:

Toplu sözleşme protokolü Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, Hizmet İş Sendikası Bursa İl Başkanı Yaşar Yel ve İlçe Temsilcisi Tanca Dinçer arasında imzalandı.

            Protokol gereği Karacabey Belediyesi, Hizmet İş Sendikasına üye 27 personelin Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığı’nca 01 Temmuz 2011 tarihinden bu yana belirlediği ücretleri ödeme sözü verdi.

              Yaklaşık bir yıl önce sendikaya üye olan 27 personel ile Karacabey Belediyesi arasında devam eden uyuşmazlık, Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığı’nın devreye girmesiyle tatlıya bağlandı.

            Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Yaşar Yel, sıkıntının protokole dökülerek çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

            Bu konuda her zaman yapıcı olmaya çalıştıklarını belirten Yel, “Sendikaya üye olmak her çalışanın en doğal hakkıdır. Bizler de üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi konusunda Karacabey Belediyesi ile hep anlaşmak istedik. Ancak fikir ayrılıkları yaşanınca konu Yüksek Hakem Heyetine gitti. Bu saatten sonra Yüksek Hakem Kurulu’nun alacağı karara saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Anlaşmanın hem üyelerimize hem de Karacabey Belediyesine hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

           

           

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.