Belediye personeline “Yüz Tanım Sistemi”

*Karacabey Belediyesi, personelin mesaiye giriş çıkışlarını parmak izi okuyucu yerine otomatik yüz tanıma sistemiyle yapacak.

Karacabey Belediyesi hayata geçireceği yeni uygulama ile bundan böyle mesai giriş çıkışlarında parmak izi okuyucu sistem yerine otomatik yüz tanıma sisteme geçiyor. Bundan böyle mesai başlangıcında ve öğle molalarında personel yerleştirilen cihazlar tarafından otomatik olarak algılanarak giriş çıkış saatlerini kayıt edecek.
Karacabey Belediyesi ilçede hayata geçirdiği teknolojik yatırımları kendi organizasyon şemasında kullanmaya özen gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda araç takip sistemi ile tüm belediye araç filosuna takılan çipler anlık olarak araçların nerede olduğunu, ne zaman yola çıkıp ne zaman geri döndüğüne kadar olan bilgileri kayıt altına almaya başlamıştı.
Karacabey Belediyesi son olarak hayata geçirdiği yüz tanıma sistemi ile belediye personelinin giriş çıkış saatlerini otomatik olarak kayıt altına alıyor. Belediyede önceki sistemde sadece belediye hizmet binasında parmak okuma sistemi ile personel giriş-çıkışları kayıt ediliyordu. Belediye bünyesindeki diğer birimlerde imza sistemiyle personel girişleri kontrol ediliyordu. Bundan böyle hayata geçirilen yüz tanıma sistemi 6 ayrı noktada 450 belediye personelinin tamamını otomatik olarak kayıt altına alınacak. Geçmişte sadece bir binada kullanılan tanıma sistemi ise 6 farklı birimde aktif olacak.
Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada “Teknolojiyi hayatımızın her alanında kullanmaktan yanayız. Bunu hem ilçe yatırımlarımızda hem de mevcut düzenimizi koruma ve geliştirmede kullanıyoruz. Benzer çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.