Yasadışı avlanmaya geçit yok

*Karacabey-Kurşunlu, Armutlu-Bozburun, Gemlik-Kumla-Karacaali-Narlı sahilleri ve bu hatların doğusunda kalan bölgelerde yasadışı avlanma ile mücadele edilecek.

Marmara Denizi’nde yasadışı su ürünleri avcılığının önlenmesinin ele alındığı toplantıda, yasadışı avlanma ile topyekün mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ve Gemlik Kent Konseyi’nin organize ettiği toplantıda, Marmara Denizi’nde yasadışı su ürünleri avcılığı ile mücadele ele alındı.
Karacabey-Kurşunlu, Armutlu-Bozburun, Gemlik-Kumla-Karacaali-Narlı sahilleri ve bu hatların doğusunda kalan bölgelerde gerçekleşecek mücadele için işbirliğinin önemine dikkat çekildi. Toplantıya Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan ilçelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Jandarma Komutanlıkları, Emniyet Müdürlükleri, Belediye Başkanlıkları, Liman Başkanları, Köy Muhtarlıkları, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlıkları, Özel Liman İşletmeleri, Balık Hali Müdürlüğü, Balık Hali’ndeki firma yetkilileri, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Sahil Güvenlik Komutanı Güney Marmara Grup Komutanı Tayfun Paşaoğlu, yerel yönetimler ve kooperatiflere de büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Özellikle topyekûn eğitimin şart olduğunu savunan Paşaoğlu, sahillerin güvenliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi konusunun birkaç kuruma bırakılması halinde 2050 yılında Gemlik Körfezi diye bir şeyin kalmayacağını iddia etti. Diyalog ve işbirliklerinin aralıksız devam etmesi gerektiğini kaydeden Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik olarak her kurum, kuruluş, kooperatif ve belediye ile işbirliğini devam ettireceklerini ifade etti.
Su Ürünleri Kanunu’nun yasadışı avcılığın önlenmesi ve sahillerin korunması konusunda sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Müdürlükleri’ne değil, kooperatifler, belediye başkanlıkları, kaymakamlıklar, balıkçılar, halk, liman başkanlıkları ve muhtarlıklara bile önemli görevler ve yetkiler verdiğini anlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ise, su ürünleri varlıklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.