Belediye “okulları” temizliyor

Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, eğitim kurumlarının temizlik, çevre düzenlemesi ve bahçe bakımını çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtilirken, Kurban Bayramı öncesinde camilerin de temizlik işlemlerinin tamamlanması öngörülüyor.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını hakkında açıklamada bulundu. Yaz sezonu mesailerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Ali Özkan, merkezdeki çoğu okulun temizlik, çevre düzenlemesi ve bahçe bakımı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Diğer okullardaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan Özkan, cami temizliğinin ise Kurban Bayramı’na yetiştirileceğini kaydetti. Başkan Ali Özkan ayrıca, köylerden yoğun talep geldiği için sipariş edilen çöp konteynırlarının bir kısmının ellerine ulaştığı ve zaman kaybetmeden ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtıldığını söyledi.
Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bakım, temizlik ve düzenleme çalışmalarının sona erdiğini belirten Başkan Özkan, kalan okullarında en kısa sürede bu işlemlerden geçeceğini kaydetti.
Bunun yanı sıra Kurşunlu, Yeniköy ve Malkara’da da temizlik ve bakım işlemlerinin tamamlandığını belirten Özkan, çalışmaların bu anlamda aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.
Özellikle köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde sıkça talep edilen çöp konteynırlarının ilk kısmı önceki gün Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edildi. Kalan siparişlerinde kısa sürede teslim edileceğini duyuran Özkan, “Konteynırlar gelir gelmez, hepsini ihtiyaç duyulan bölgelere paylaştırdık. Kalan siparişlerde gelir gelmez bekletmeden derhal halkımızın ihtiyaç duyduğu bölgelerde hazır edeceğiz” dedi.
Camilerde gerçekleştirilecek temizlik ile toplamda 26 camide 6 bin 600 m2 halının temizliğinin üstün derecede hijyen sağlayan yöntemlerle yapılacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.