Belediye müfettiş, müfettiş belediye kuşatmasında!

Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne gün geçmesin ki soruşturma yapmak için yeni müfettiş geliyor. 

Belediye'deki usulsüz uygulamalarla ilgili yapılan soruşturmaların sayısı her gün biraz daha artarken, Başkan Sadi Kurtulan'ın bu konuda rekor kırabileceği söyleniyor.

Belediyemize ardı ardına gelmeye başlayan müfettişlere geçen hafta yenileri eklendi.

Valiliğin ön inceleme için gönderdiği dile getirilen dört müfettişin iki gün süreyle çalışma yaptığı belirtildi.

Müfettişler araştırma yaparken, “Belediye'de kuş uçmadı” denilecek bir gizliliğin öne çıktığı gözlendi.

Müfettişlerle konuşmak isteyen bazı vatandaşların, “Belediye Başkanı'nın izni olmadan görüşemezsin”  denilerek geri çevrildiği öğrenildi.

Müfettişlerle görüşme yapılmasına yasak getirilmesi, düşündürücü bulundu ve bir o kadar da eleştiri konusu oldu.

“Müfettişler Belediye'yi, Belediye Başkanı da müfettişleri kuşattı” yorumu yapan vatandaşlar, “Yangından mal mı kaçırılıyor da, görüşme yasağı getiriliyor?” diye konuştu. 

Usulüne uygun olmayan bir ihale dosyası üzerinde ön inceleme yaptığı sanılan müfettişlerle görüşemeyen bazı vatandaşlar, “Belediye Başkanı neden korkuyor da, müfettişlerin etrafına duvar örüyor? Bu soruya açıklık getirilmesini istiyoruz. Gizli iş tutanların bohçaları er geç açılmıyor mu?  Hangi gerçek ortaya çıkmamıştır.? Gizlenilmeye çalışılan bir şey varsa bunun da, ne zamansa ortaya çıkacağı unutulmamalıdır. Başkanımıza güvenimiz kalmadı. Hiç bir uygulamasını etik bulmuyoruz. Soruşturma geçirmekten, başını kaldıramaz durumlara düştü. Koltuğa oturalı 4.5 yıl oldu, Belediye Binası hariç, seçmene verdiği 30'u aşkın sözün hiç birini yerine getiremedi. Beş yılda 250 trilyon bütçe yapan bir Belediye'nin hiç bir yatırım yapamamış olması çok düşündürücüdür. Hayali projelerle halkı uyutmaya çalışan Başkanımızın ömrü, anlaşılan o ki, adliye koridorlarında geçecek” dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise soruşturmalarla ilgili susmayı yeğledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.