Belediye borç batağına itiliyor!

CHP’li meclis üyeleri, Başkan Koç’u eleştirdi:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyeleri, 2 Aralık 2009 tarihinde yapılan, “Belediye Meclis Toplantısı”nın en önemli maddeleri arasında yer alan, 2010 yılı bütçesinin onaylanması ile suya yapılan yüzde 10’luk zamma tepki gösterdi.
             CHP’li üyeler, Karacabey Belediyesinin 2010 yılı bütçesinin gelir ve giderleri ile belediyenin yatırım yapma kapasitesine karşı çıkmalarına rağmen suya neden yüzde 10 daha zam yapıldığının halka anlatılması gerektiğini belirtti. Karacabey de yaşayan her vatandaşın buna hakkı olduğunu savunan CHP’liler, şunları söyledi;
Vatandaşa yazık değil mi?
            “5 Mayıs 2009 tarihinde karşı çıkmamıza rağmen içilemeyen çeşme suyuna yüzde 15 ve bu ayki meclis toplantısında da yüzde 10’luk daha zam yapılması hayret vericidir. Suya toplamda yüzde 26,5 zam yapılmıştır. Bunu önlemek için komisyon ve meclis toplantısında elimizden gelen çabayı gösterdik.
            Memur maaşlarına yüzde 2,5, emekli maaşlarına yüzde 1,8 zam yapılan bir Türkiye’de, vatandaşın durumunu düşünmeyip suya toplamda yüzde 26,5 zam yapma kararını alan Sayın Ergün Koç ve AKP meclis üyeleri ile onlara bu kararlarında o ya da bu nedenle destek olanları halkın takdirine bırakıyoruz.”
            2010 yılı bütçesini değerlendiren CHP’li meclis üyeleri, “Tahmini olarak, 2010 yılı gelirleri toplamı 22 milyon 710 bin 769 TL dir. Bu tutarın 7 milyon 725 bin TL’si ilçede yaşayan nüfusa göre iller bankasından gelecek paradır. 3 milyon 757 bin 969 TL’si Belediyenin toplayacağı Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi vb gelirlerinden oluşmaktadır. 4 milyon TL’si suya yapılan zam sonrası beklenen su geliridir. 1 milyon 207 bin 500 TL’si belediyeye ait malların kira gelirleridir. 460 bini belediyeye ait gayrimenkullerin satış geliridir. 3 milyon 800 bini mal ve hizmet satışları, 1 milyon 760 bin 300 TL’si ise diğer gecikme zammı ve muhtelif diğer gelirlerden oluşmaktadır.
Karacabey’in geleceği ipotek altına alınıyor
            Bu gelirler karşılığında belediyenin ücret, hizmet ve mal üretim giderlerini düştükten sonra yatırım ve tamir bakım için kalan tutar yaklaşık 5 milyon 500 bin TL’dir. Hiç de azımsanmayacak bir tutar olan bu rakamın akıllı kullanılması halinde Karacabey’e güzel yatırımların yapılması sağlanabilir” dedi.
            Başkan Koç’un Karacabey’i büyük bir borç batağının içine sokmaya çalıştığına dikkat çeken CHP’liler, “Sayın Belediye Başkanımız Ergün Koç, resmi bir rapor olan stratejik planda 20102014 yılları arasında yapılacak yatırımları bilinçli olarak net bir şekilde ifade etmemiştir. Bunun yanında kendisi tarafından düz kâğıda yazılarak yapılan başka bir açıklamada, ‘2010 yılı yatırım yılı olacak’ deyip, 3540 milyon TL tutacak kadar bir yatırımın basın yolu ile halkımıza duyurulması gerçeği yansıtmamaktadır.
            Korkumuz önümüzdeki dönemde vaat edilen yatırımların yapılabilmesi için belediyenin büyük bir borç içine sokulması ve Karacabey in önümüzdeki 2030 yılına bu borçlanma ile birlikte ipotek konulmasıdır.
            Kendisini, ‘paranın cambazı’ olarak tanımlayan Sayın Koç’un, eski Başkan Sayın Erol Onur’dan kalan artı parayı ve geçtiğimiz 5 yıl içinde belediye gelirlerini nasıl kullandığı ortadadır.  Bu nedenle tüm meclis üyelerinin başka hesapları bırakarak, gelecek borçlanma talepleri ile ilgili olarak sorumlu davranacaklarını ümit ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.