Belediye Başkan adayları belli oldu

Belediye Başkan adayları belli oldu
Karacabey’de yerel seçimlere 76 gün kala partilerin Belediye Başkan adayları da belli oldu.
29 Mart seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerde aday arayışları sona erdi. Yaklaşık, 36 bin 400 seçmen merakla CHP, MHP, AKP, DP, SP ve DSP’nin adayının kim olacağını bekledi. Seçmenin yeni bir başkan isteğine CHP Enver Kartal’la, MHP Ayhan Tayfur’la, DP Şaban Yalazı’yla, ANAP Erol Onur’la, SP Hamit Çavdarlı’yla cevap verirken AK Parti aday sıkıntısına DP’den Ergün Koç’u transfer ederek yanıt verdi.
Son olarak DSP ise 2004 yılında Belediye Başkan adayı olan Murat Çoşan’ı, 29 Mart’taki yerel seçimlerde yeniden aday göstermeye hazırlanıyor.
CHP, Enver Kartal’la iddialı
29 Mart yapılacak yerel seçimlerin startını Belediye Başkan adayı Enver Kartal’la veren CHP, ülke genelinde artan oy oranlarını bu seçimde sandığa yansıtmak istiyor. Karacabey’in yıllardır iyi yönetilememesinden dolayı bir çok sorunun çözümlenmek yerine, sürekli ötelendiğini belirten CHP’li yöneticiler Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çağdaş, modern, ekonomik ve sosyal açıdan sağlam bir kent yaratacaklarını vurguladı. CHP’nin Belediye Başkan adayı Enver Kartal’ın ilçede faaliyet gösteren Koç Holding bünyesindeki fabrikada üst düzey yöneticilik yapması, bölge halkını ve Karacabey’in sorunlarına hakim olmasıyla bir adım öne çıkıyor.
MHP’nin adayı Ayhan Tayfur
Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçim çalışmalarında çok sayıda tanınmış isimle görüşürken, son olarak Ayhan Tayfur’da karar kıldı. Daha önce Naci Güncü, Asım Ünen, Sedat Tataorğlu, Dr. Mehmet Yetim ve Dr. Zafer Birinç ile görüşen MHP’li yöneticiler, son olarak görüştükleri Ayhan Tayfur’u Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Ayhan Tayfur’un eski bir eğitimci oluşu, uzun yıllar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve son olarak ta Kızılay Karacabey Şube Başkanlığını görevlerini yürütmesi nedeniyle bu tercihte bulunduğu belirtildi. MHP’de ilçe sorunlarını iyi bilen ve aktif siyaset anlayışıyla hizmet üretecek bir adayla sandığa gitmeye hazırlanırken, parti tabanı da Ayhan Tayfur’un etrafında şimdiden kenetlendi.
DP’nin adayı Karacabey sevdalısı Şaban Yalazı
Karacabey’de geçmiş yıllarda DYP çatısı altında Belediye Başkanı çıkaran ve 2004 yılındaki yerel seçimleri Ergün Koç’la kazanan Demokrat Parti 29 Mart’taki yerel seçimlerde sandığa Şaban Yalazı ile gidiyor.
Karacabey siyasetine yön veren isimlerle her yerel seçimde iddialı olduğu bilinen DP, 2004 yılında AK Parti ile büyük bir çekişmeye girmiş ve diğer siyasi partilerin desteğiyle sandıktan zaferle çıkmayı başarmıştı. 29 Mart’taki yerel seçimlere bu kez Almanya’daki Mainz Başkonsoluğu’ndan görev yapan ve Karacabey tarihini ele aldığı kitabıyla ilçe ses getiren Şaban Yalazı, seçmenin yakından tanıdığı bir isim. DP’li yöneticiler Şaban Yalazı’yla ikinci kez AK Parti’yi nakavt etmeye hazırlanırken, 29 Mart yerel seçiminin Şaban Yalazı, Enver Kartal ve Ayhan Tayfur arasında geçmesi bekleniyor.
AK Parti, Koç ve kömürle oy isteyecek
Karacabey’de 2004 yılındaki yerel seçimlerde yaşanan başarısızlıktan sonra, 29 Mart’ta sandıktan zaferle çıkmak isteyen AK Parti, iktidarda olmanın verdiği avantajıda kullanarak seçmenden Ergün Koç ile oy isteyecek.
Bu anlamda çalışmalara başlayan AK Parti, tabanla uyum sorununu aşamayan Ergün Koç’la sıkıntılı bir dönemece girdi. Seçim dönemi yaklaşırken İlçe Başkanı Halit Türkkan ile yollarını ayıran AK Parti’de, yeni Başkan Kadir Sevik’inde Koç’la yıldızı barışmadı. 3 Ocakta yapılan temayülde Ergün Koç’a oy vermeyen AK Parti tabanını, Kadir Sevik’in yönlendirdiği söyleniyor. AK Parti şimdilik kömür yardımlarıyla sempati kazanmaya çalışırken, ağır ceza mahkemesinde çeşitli suçlardan yargılanması gündemde olan Ergün Koç’la seçime gitmesi tartışma konusu oldu. Parti içi sorunları aşmak için kaynaşma yemekleri düzenleyen AKP, rakiplerin yükselen oyları karşısında bir hayli zorlanacak gibi.
Erol Onur yeniden aday
İki dönem Belediye Başkanlığı yapan Erol Onur, 2004 yılında devrettiği başkanlık koltuğunu yeniden almak için çalışmalara başladı.
2004 yılında Başkan Seçilen Ergün Koç’un başarısız bir yönetim sergilemesi, kurt siyasetçinin yeniden aday olmasındaki en büyük etken. MHP ile adı sıkça gündeme gelen Onur, 2009 Mart’taki yerel seçimlerde seçmenin karşısına Anavatan Partisi’nin Belediye Başkan adayı olarak çıkacak. Deneyimli siyasetçi Onur, AK Parti ile kömür yarışına gireceği de şimdiden konuşulmaya başlandı.
SP ve DSP bende varım dedi
Saadet Partisi İlçe Başkanlığını yapan Hamit Çavdarlı, parti tabanından gelen destekle Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Çavdarlı, Milli Görüş Belediyeciliği’yle Karacabey’i şaha kaldıracaklarını belirtirken, giderek artan oy oranlarıyla sandıkta iddialı olduklarının mesajını verdi.
DSP’de, 29 Mart’ta yapılacak yapılacak yerel seçimler için harı harıl bir hazırlık başlarken, Genel Merkezden gelen “İttifak yapmayın, aday çıkartın” çağrısının etkili olduğu gözlendi. CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapması beklenirken, DSP’de yaşanan bu sıcak gelişme sonrası 2004 seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Murat Çoşan’ın yeniden aday olduğu öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.