ANAP seçime Erol Onur’la girecek

ANAP seçime Erol Onur’la girecek
Karacabey Anavatan Partisi ilçe yönetimi dün düzenlediği basın toplantısıyla 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi kamuoyunun merakla beklediği Belediye Başkan adayı ve gerçekleşmeyen siyasi birleşme hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Parti binasında gerçekleşen toplantıda İlçe Başkanı Mustafa Hari, Anavatan Partisi’nin seçime siyasi bir birleşme ile gireceği yönünde büyük bir beklenti oluştuğunu belirterek, bunun en büyük nedenlerinden birinin diğer siyasi parti yöneticilerinden gelen birleşme girişimleri olduğunun altını çizdi.
Hari, DP ile ANAP’ta gerçekleşmeyen birleşme sonrası ilçe bazında bu birlikteliğin temelinin atıldığını ancak, seçime birlikte girme konusunda büyük bir uzlaşmazlık yaşandığını dile getirdi.
Hari, “Diğer siyasi parti temsilcileri seçimlere Anavatan Partisi’yle beraber girelim. Anavatan Partisinden geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı yapmış Erol Onur ile berber girelim” diye parti yöneticileri ve bana teklif getirmişlerdi. Komuoyunda böyle bir beklenti olduğundan bu parti yöneticileri ile defalarca görüştük. Sayın Erol Onur’un etrafında bütünleşmek istedik. Erol Bey’de yeni bir vizyon yaratarak, genç ve herkesin benimseyeceği bir aday etrafında bu birleşmeyi sağlayalım önerisini getirdi. Ancak sonuç olarak bu önerilere bizim kadar samimiyetle sarılan başka bir siyasi parti anlayışı maalesef göremedik. Bununda sebebi şudur. Tüm siyasi parti temsilcileri arkadaşlarımız bizden kendi partileri çatısı altında şeçime girmemizi istedi.
İki siyasi parti başkanına kamuoyunda beklenen birleşme isteğine karşı bir araştırma yapalım, bu araştırmada hangi siyasi parti çatısı altında halk görüş bildirirse biz seçime bu araştırmadan çıkacak parti ile birlikte girmeye hazır olduğumuzu söyledik. Ama maalesef ilçemizi menfaatlerimiz dışında tutan bu önerimiz bile kabul görmedi. Düşünebiliyor musunuz biz 50 yılda yapılamayacak yatırımları yapan Belediye Başkanı’nın mensup olduğu bir partiyiz. Beş yıldan beri tüm kadrolarımızla 2009 yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Biz böyle bir öneriyi sunuyoruz. Çünkü, biz ilçemizi memleketimizi seviyoruz” diye konuşarak beklenen birleşmenin gerçekleşmemesinin sorumlusunun Anavatan Partisi olmadığını ifade etti.
Erol Onur, adaylığını 17 Ocakta açıklıyor
Hari, 2009 genel seçimlerinin en iddialı partisi olduklarını vurgulayarak, 30 Mart sabahının Anavatan Partisi’nin zaferi olan bir gün olacağını kaydetti. Erol Onur’un farklı siyasi partilerden seçime gireceğinin çok yoğun bir gündem oluşturduğunu belirten Hari, Erol Onur’a ANAP’tan aday olması için teklif götürdüklerini ve bunun cevabını 17 Ocak Cumartesi saat 14:00’de alacaklarını söyledi. Hari, büyük bir farkla seçimi kazanacaklarına olan inançlarının tam olduğunu ifade ederek, Erol Onur’u Belediye Başkan adayı olarak görmek isteyen herkesi Cumhuriyet Alanı’ndaki yeni parti binasına beklediklerini duyurdu.
Hari, Cumartesi günü Karacabey’de seçim startını vererek, ilçeyi seçim havasına sokacaklarını sözlerine ekledi.
Anavatan Partisi’nin TEB Bankası yanındaki boş olan iş yerine taşınacağını açıklayan Hari, buranın aynı zamanda seçim bürosu olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.