“Belediye 1 lira bile borç almadı”

Belediye Başkanı Ali Özkan, eski başkan Ergün Koç’un iddialarını yalanladı:

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, eski başkan Ergün Koç’un iddialarına yanıt verdi. Belediye’nin borçlandırıldığını ileri süren Ergün Koç’a yanıt veren Ali Özkan, “Belediyemiz 1 lira borç almamıştır. Sayın Koç’un 3 yıllık ihaleyle Belediye’yi nasıl 6 milyon lira kâra geçirdiğimizi sormasını beklerdim” dedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, eski belediye başkanı Ergün Koç’un ‘belediyeyi alınan yetkiyle borçlandırdılar’ iddialarına düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. ‘Belediyemiz 1 lira borç almamıştır’ diyen Başkan Özkan, “Sayın Koç’un 3 yıllık ihaleyle belediyeyi nasıl 6 milyon lira kâra geçirdiğimizi sormasını beklerdim” diyerek, geçmiş dönemin enkazını temizlemeye çalıştıklarını söyledi.
Eski belediye başkanı Ergün Koç’un iddialarına cevap veren Başkan Özkan, ilk olarak yüzde 35 ardından yüzde 23.5 oyla göreve gelen, son olarak yerel seçimlerde yüzde 14 halk desteği alan Ergün Koç’u muhatap kabul etmediklerini belirtti.
Ergün Koç’un iddiaların bilgi kirliliğine yol açmaması için basın toplantısı düzenlediğini vurgulayan Özkan, “Doğruluk ve seviyeli düzlemde bir muhalefete kabul, ancak yerel seçimlerde bile bunu yapmayıp bizi kaybedenler kulübüne üye yapan sayın Koç, bugün o kulübün bir üyesi olarak karşımızda durmaktadır” dedi.
Koç’un gülerek devraldığı görevi kendisine aynı şekilde devretmesini beklediğini, ancak bu davranışı göremediğini anlatan Başkan Özkan, Koç’un belli başlı iddialarını cevapladı.
Karacabey ve köylerinde alt yapının yetersiz olduğunu ve geçmiş dönemlerde yeterli ilginin gösterilmediğini belirten Başkan Özkan, mevcut pazaryerinin de beklentilere cevap veremediğini savundu.
MOBESE sistemi için Büyükşehirden destek alındığını ve çalışmalara başlandığını kaydeden Başkan Özkan, elektrik altyapısı tamamlanmamış, 40 dönümlük bir havuza Karacabeylinin parasının gömüldüğü bir Mustafa Erdoğan Parkı devraldıklarını açıkladı. Milyon liralarla ifade edilecek çekler ve ihale hak edişlerinin kendileri tarafından ödendiğini anlatan Başkan Özkan, projeyi revize ederek, daha kullanışlı, sportif faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir park için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Bu çerçevede atıl durumda olan ve halkın rağbet göstermediği Kültür Park’ın daha da canlandırılacağı bilgisini veren Özkan, ‘Devlette devamlılık esastır’ prensibini benimsediklerini sözlerine ekledi.
Ergün Koç döneminden yüklü miktarda borç aldıklarını ve borç ödemelerini bitirmek üzere olduklarını dile getiren Başkan Özkan, “Ergün Koç, her gün borç” göndermesinde bulundu.
Göreve geldiklerinde, alacaklarını tahsil edemediği için Belediye’ye mal satmak istemeyen bir esnafla karşılaştıklarını anlatan Özkan, “Borç almaya ihtiyacımız yok. Borçlanma yetkisi alınmış ancak kullanma gereği duyulmamıştır. Çünkü gerek duyulan araçlar 3 yıllık ihalede müteahhit firmadan karşılanmıştır. Şimdiye kadar 2 araç alınmış ve peşin parayla alınmıştır. Şu an kullandığımız makam aracı şanzıman dağıtmış hatta Yalova’ya bir toplantıya giderken bizi yolda bırakmıştır. Bunun hesabını vermelidir önce Sayın Koç! Geçmişte hangi müteahhitleri zengin ettiğinin hesabını vermelidir!” dedi.
İşçilerin maaşlarından kısılarak tasarruf yapıldığı iddiasına tepki gösteren Başkan Ali Özkan, temizlik, büro ve park-bahçe birimlerine ait işçilerin eski dönemde karışık bir şekilde çalıştırıldığını, yeni dönemde her birimin asli biriminde çalışmasıyla maaşların buna göre uygulanmaya başladığını anlattı.
Büyükşehir yasası sebebiyle mevcut araçlarını devreden ender belediyelerden birinin Karacabey olduğunu söyleyen Başkan Özkan, peyderpey araçları geri aldıklarını kaydetti.
Köylerdeki gayrimenkullerle ilgili ihalelerin yerinde yapılarak yüzde 95’inin köylere verildiğini açıklayan Özkan, bin 800 dönüm DSİ arazisinin de protokoller sayesinde Belediye tarafından icara verilmeye başlamasıyla kamuya ait arazilerden kamuya gelir elde etmeye başladıklarını, eskiden yaşanan keşmekeşliğe son verdiklerini kaydetti.
Yeniköy’e tersane projesinin engellenmesinin AK Parti’nin imza attığı önemli icraatlardan olduğunu savunan Ali Özkan, “Ekolojik yapıyı korumaya kararlıyız. Yeniköy’ü Miami yapacağını söyleyen birinin tersane projesini savunması da anlaşılması güç bir zihniyet halidir. Fabrikalar açılacağı vaadinin boş çıkmasından sonra tersane konusu bahane olmuştur” dedi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tarım Fuarı’ndan geçen yıl 3 bin lira gelir elde edildiğini belirten Başkan Özkan, Belediye’nin kasasına bu yıl toplam 70 bin lira kazanç sağlandığını açıkladı. Başkan Özkan, yoğun katılımın olduğu fuarın kültürel ve sosyal etkinliklerle Karacabey’in tanıtımına da hizmet ettiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.