Bayramdere ve Kurşunlu, Belediye’ye rest çekti!

Karacabey’in tatil yöresi Yeniköy’e mahalle statüsü kazandırılması için meclise sunulan önerge, Bayramdere ve Kurşunlu sakinlerini ayağa kaldırdı.
Belediye meclisinin Eylül ayı oturumuna, Yeniköy’ün Bayramdere’den ayrılması, Kurşunlu’ya bağlı Malkara ile birleştirilerek mahalle statüsü kazandırılması için verilen önerge sert rüzgarların esmesine neden oldu.
Gündem dışı verilen önergenin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından Bayramdere ve Kurşunlu sakinleri beklenmedik bir tepki gösterdi.
Önceki akşam Belediye’ye çıkarma yapan Bayramdere ve Kurşunlular, atılan adımdan geri dönülmesini istedi. Başkan Ali Özkan ile makamında görüşen Bayramdere ve Kurşunlular, Yeniköy’ün mahalle statüsü kazanmasıyla karşı karşıya kalacakları sıkıntıları dile getirdi. Başkan Ali Özkan ise, konunun komisyonlar tarafından araştırıldığını, uygun bulunması halinde mecliste görüşüleceğini söyledi.
Yeniköy’ün Bayramdere’den ayrılmasının birçok sıkıntıyı beraberinde getireceğine vurgu yapan Bayramdere Muhtarı Nihat Altın, “Yeniköy’ün Bayramdere’den ayrılması köylümüzün sonu olur. Ormanımız, meramız zaten yetersiz. Yanlış adımdan geri dönülmesini istiyoruz. Söz konusu önergenin İçişleri, Hukuk ve İmar komisyonlarında halkın istekleri doğrultusunda değerlendirileceğini umuyoruz” dedi.
Kurşunlu Muhtarı Mehmet Civelek ise, “Malkara’nın Kurşunlu’dan ayrılmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hukuk mücadelesi başlatmaya da hazırız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.