ABC Konserve’den domates üreticine jest

Karacabeyli çiftçilerin sözleşmeli domates alımındaki iyileştirme talebine bir fabrikadan olumlu yanıt geldi. ABC Konserve Fabrikası’nın sözleşmeli alım fiyatını 21 kuruştan 26 kuruşa yükselttiği açıklanırken, diğer firmalardan da jest bekliyor.
Karacabey ve Mustafakemal-paşa Ziraat Odalarının geçtiğimiz günlerde ortaklaşa düzenlediği toplantıda, domates üreticilerinin sözleşmeli alım fiyatlarında yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılmıştı. Serbest alımlarda domatesin 34 kuruşa kadar yükseldiği, ancak sözleşmeli ekim yapan çiftçinin 21 kuruştan domatesini satmak zorunda kaldığına dikkat çekilen toplantıda, fabrikalardan iyileştirme istenmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle rekoltede düşüklük yaşandığına da vurgu yapılan toplantıda, Karacabey ve Mustafakemalpaşa için oluşturulan iki ayrı komisyonun sanayicilerle görüşmesi kararlaştırılmıştı.
Bu karar üzerine Belediye Başkanı Ali Özkan’ın başkanlığını üstendiği komisyonun sanayicilerle görüşmesinin ardından ABC Konserve Fabrikası, alım fiyatlarında iyileştirmeye gitti. Fabrikadan yapılan duyuruda, sözleşmeli alım fiyatının peşin ödemede 25 kuruş, Ocak vadeli ödemede ise 26,1 kuruşa yükseltildiği duyuruldu.
Benzer iyileştirme diğer fabrikalardan da bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.