Bayramda hırsız ve dolandırıcılara dikkat!

Toplum Destekli Polislik vatandaşı uyardı:

Konuyla ilgili önceki gün Salı Pazarı’nda halkla bir araya gelen ve uyarıcı broşürler dağıtan TDP Polis Memurları Birol Demirmen, İsmail Düzdağ ve Zeynep Erol Bakır, vatandaş ve esnafı sahte para, hırsızlık, güvenli alışveriş ve telefon ile yapılan kontör para dolandırıcılığı olayları hakkında bilgilendirdi.

Bayram alışverişlerinde piyasaya sahte para sürmek isteyen kişilerin ortaya çıkma ihtimalinin daha fazla olduğuna dikkat çeken TDP yetkilileri, “Bu nedenle alışveriş yaparken sahte para olaylarına karşı dikkatli olmalısınız. Sahte para olayı ile karşılaşıldığında; sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmemeli, şahsın eşkaline ilişkin bilgileri tespit etmeli, en kısa sürede 155 polis imdat veya en yakın polis birimini olaydan haberdar etmelisiniz. Sahte parayı güzel bir şekilde muhafaza etmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim etmelisiniz.

Tatile çıkacak olan vatandaşlarımız bu durumu mutlaka komşularına bildirmeli ve komşularına hırsızlık yangın ve su baskınlarına karşı duyarlı olmalarını istemeliler ve acil durumda size ulaşabilmeleri için bir telefon numarası mutlaka bırakın.

Bayram ziyaretlerine çıkarken geceleri evin bir odasının ışığı açık bırakılmalı. Kapı önünde bir iki çift terlik veya ayakkabı bırakmalısınız. Evden kısa süreli dahi ayrılsanız kapılarınızı mutlaka kilitleyin. Bina girişlerinde posta kutusu varsa tatile çıkarken mutlaka posta kutularınızı boşaltmalı ayrıca tatile çıktıktan sonra komşularınızdan posta kutunuza konanları almasını isteyin. Para ve değerli eşyalarınızı evde ve açıkta bırakmamalısınız.

Dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı alınması gereken önlemler;

Yürürken çantanızın yol tarafına gelmemesine özen göstererek elinizi çantanızın açılan kısmının üzerinde tutmaya dikkat ediniz. Çanta ve cüzdanlarınızı çocuk arabası Pazar arabası vb arabalara asmayın veya bırakmayın.

Bankamatik kartlarınıza ait şifrelerinizi kimseye göstermeyiniz.kartınız sıkışırsa yanınızdakilere itimat etmeyip hemen bankaya ait müşteri hizmetlerini arayıp gerekli bilgileri verin.

Emekliyseniz maaş almaya bir yakınınızla gidin, unutmayın ki yankesiler ve dolandırıcılar yaşlıları ve bayanları tercih eder.

Yolcuklarda piknik alanlarında terminallerde otobüs duraklarında bekleme yerlerinde tanımadığınız kişi veya kişilerin ikram ettiği yiyecek ve içecekleri kesinlikle kabul etmeyin

Hususi otolarınızdan kısa süreli olarak ayrılsanız bile oto içerisinde kesinlikle cep telefonu, çanta, paket laptop ve benzeri şeylerinizi bırakmayın” şeklinde bilgiler verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.