Bayram kutlamalarına dikkat çekici eleştiriler

Önceki yıllarda stadyumlarda coşku içinde geçen bayram kutlamalarının dün yalnızca Cumhuriyet Alanı’nda sınırlı kalması ve bununla birlikte araçların sürekli gelip geçmesi ilk eleştirilen konu oldu.

            Bayram öncesinde trafik sorunun çözülmemesini eleştiren vatandaşlar, kutlamalar sırasında Cumhuriyet Alanı’ndan sürekli araçların geçmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

            Araçların geçişleri sırasında sürekli korna çalmasının gürültü kirliliğine de neden olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Bu olaydan yalnızca bizler mi rahatsız olduk, bilemiyoruz. Ancak en azından kutlamalar bitene kadar Cumhuriyet Alanı’ndan araçların geçmesine izin verilmemeliydi. İnsan kalabalığı olan bir yerden araçların geçmesi tehlikeli değil mi? Ya birine araç çarpsa, bunun hesabını kim verebilirdi? Bu şekilde ne yapılan konuşmalardan, ne okunan şiirlerden, ne de bayram coşkusundan bir şey anlamadık. Açıkçası Cumhuriyet gibi önemli bir bayramımız bizler için buruk geçti. Etkinlikler genel olarak güzeldi, ancak coşkudan uzaktı. Bayram kutlamalarının stadyumlardan kaldırılmasına da bir anlam veremiyoruz. Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıran en önemli bayramımızdır” diye konuştu.

            Diğer taraftan bayram kutlamaları sırasından protokolün birden ayağa kalkarak tebriklerin kabulü için Kaymakamlığa gitmesini de eleştiren vatandaşlar, “O an ne olduğunu hiç anlamadık. Açıkçası bayram bitti zannettik. Çok büyük bir boşluk oldu. Herkes birbirine “Ne oluyor?” diye baktı. Açıkçası bu durum hiç yakışık almadı. Tebriklerin kabulü başka zaman yapılamaz mıydı?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bir eleştiri de AKP’den

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının belirtilen saatten erken başlaması AKP’lilerin tepkisine neden oldu.

            Kutlamaların 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacağına dikkat çeken AKP’liler, 09.20’de parti binasından aşağıya indiklerinde çelenk sunumunun bittiğini ve saygı duruşunun yapıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Bizim kasıtlı olarak geç geldiğimiz konuşuldu. Sabah 08.30’dan 09.30’a kadar basınla kahvaltıdaydık. Saatler 09.20’yi gösterdiğinde ise aşağıya indik. Ancak tam o sırada saygı duruşu yapılıyordu. Tören, belirtilen saatten erken başladığı için geç kaldığımız, hatta kasıtlı olarak geç geldiğimiz gibi yanlış söylemler duyduk. Böylesine önemli bir günde geç kalmamız mümkün değildir. Hatta bizimle beraber basındaki arkadaşlarda törene geç gelmiş gibi gözüktüler. Bu konuda yanlış yorum yapanları kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

            Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin yaklaşık 15 dakika erken başlamasının Başsavcı Oğuzhan Dönmez’in işi nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Başsavcı Dönmez’in dün meydana gelen kaza sonrası olay yerine gitmesi gerektiği ve bu nedenle törenin erken başladığı ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.