TDP’den alkol ve emniyet kemeri uyarısı

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, vatandaşları alkollü araç kullanmama ve emniyet kemeri takma konularında uyarıcı broşürler dağıttı.

Canbalı Mahallesi ve Otogar kavşaklarında araçları durduran TDP Polis Memuru Birol Demirmen şoförlere; alkollü araç kullanmama, alkolün uyarıcı etkileri, promil nedir, alkolün trafik kazalarına nedenleri, emniyet kemeri takmanın önemi, doğru araç kullanımı konularında önemli uyarılar yaptı.

Bir kadeh alkolün bile büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çeken TDP Polis Memuru Birol Demirmen, “Alkol alındıkça kandaki oksijen miktarı azalır. Bunun sonucunda yeterli oksijen alamayan beyin fonksiyonlarını kaybetmeye başlar. Bu durum sürücü üzerinde .eşitli fiziksel ve psikolojik bozukluklara yol açar. Alkol alan sürücüler, kendilerinde bir rahatlama hisseder. Bu paralelde, sahte bir kendine güven oluşur. Alkolün trafik kazalarına neden olmasının en önemli etkileri uyarıcı ve uyuşturucu olmasıdır” dedi.

Emniyet kemeri takmanın yaşamsal önem taşıdığına vurgu yapan Demirmen, “Emniyet kemeri, kaza sonrası araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Ölümle sonuçlanan kazalarda yaralanmalar incelendiğinde ise, baş-boyun yaralanmalarını yüzde 37, omurla göğüs yaralanmalarının yüzde 8 olduğu görülmektedir.

Tüm bu olumsuz etkileri asgariye indirmede, emniyet kemeri ve oto çocuk koltuğu kullanımı çok büyük bir role sahiptir” şeklinde bilgiler verdi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.