Bayram kutlamaları ilgisiz kaldı!

*Bayram programında sporcuların etkinlikleri tam not alırken, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun bomboş olması dikkatlerden kaçmadı.

Yönetmelik gereği statlarda kutlanmayan ve saygı duruşunun da yasaklandığı 19 Mayıs bayramı, coşkudan uzaktı. Cumhuriyet Alanı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan programlara halkın katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

            Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Cumhuriyet Alanı’ndaki törene Kaymakam Dursun Balaban ile Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı katılmazken, Belediye Başkanı Ergün Koç’un hazır bulunması dikkat çekti.

            Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından Kaymakam Dursun Balaban önderliğinde ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’na kadar yürüyerek gidildi.

Kapalı Spor Salonu bomboş!

Bu yıl statlarda kutlanmayan 19 Mayıs bayramı etkinlikleri, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. İlçe halkının ilgi göstermediği gözlenen programda, Kapalı Spor Salonu’nun bomboş olması dikkat çekti.

            Programa Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve az sayıda veli katıldı.

Sunumunu Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenleri Mehmet Güler ve Gizem İner Tanış’ın yaptığı program, İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi Şeymaz Durmaz ile Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Sezer’in şiirleriyle başladı.

            Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle renklenen etkinlikler, Karacabey Gençlik Spor Kulübü sporcularının sergilediği Wushu gösterisiyle sürdü. Birbirinden güzel koreografileriyle izleyenlerden tam not alan sporcuların performansları görülmeye değerdi.

            Programın son bölümünde ödül töreni yapıldı. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” çerçevesinde 14 ile 19 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği spor olimpiyatlarında dereceye giren okullar ve öğrenciler kupa ve madalyalarını aldı.

            Kaymakam Dursun Balaban, Voleybol Kızlar kategorisinde birinci olan Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi’ne, Voleybol Erkekler’de zirvede yer alan Anadolu Lisesi’ne ve futbol müsabakalarında şampiyon olan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ödüllerini verdi.

            Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, basketbol erkekler kategorisinde, Masa Tenisi kız ve erkekler müsabakalarında şampiyon olan Anadolu Lisesi’ne, yüzme yarışmalarında 50 metre serbest stilde birinci olan E.M.L. Öğrencisi Erkut Doğa’ya kupa ve madalyalarını takdim etti.

            Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken ise, Ata sporumuz güreş takımında yer alan sporculara, Gülle atma şampiyonu E.M.L. Öğrencisi Suat Kahya’ya, gülle ve disk atmada şampiyon olan Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi Büşra Kaya’ya, 100 metre atletizm yarışmalarında birinci olan Ahmet Can Yalazı (Ticaret) ile Seren Yazagan (İ.M.K.B.)’a, Disk atma şampiyonu Furkan Akpulut (E.M.L.)’a, bireysel yetenek yarışmalarında Hip Hop dalında birinci olan Karacabey Lisesi öğrencilerine ve yarışmalarda centilmence mücadele eden İ.M.K.B. ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ödüllerini sundu.

            Ödül töreninin ardından bireysel yarışmalarda birinci olan Karacabey Lisesi öğrencilerinin Hip Hop gösterisiyle program sona erdi.     

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.