Başkan’dan Mevlit Kandili mesajı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Peygamberimizin doğum yıldönümünün bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini dileyen Başkan Ali Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bir mübarek Mevlit Kandili’ni daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberimizin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Hazreti Peygamberimiz, maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesi sunmaktadır. Bugün hepimiz Peygamber Efendimiz’i anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, hemşerilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.