Başkan’dan kadınlara davet

Başkan’dan kadınlara davet
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle ilçedeki tüm kadınları bugün saat 14.00’te Atatürk Kültür Parkı yeni Düğün Salonu’ndaki eğlenceye davet etti.
Pilavların dağıtılacağı eğlencede ünlü sanatçıların yer alacağını belirten Başkan Koç, “Karacabey’in değerli tüm kadınlarını eğlenceye bekliyoruz” dedi.
Kadınlar gününün önemine de değinen Başkan Koç,” Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri önemlidir. Türkiye’de aile çağdaş hukuk anlayışına uygun olarak medenî kanun esaslarına göre kurulmuştur. Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal uzlaşmanın en önemli koşullarından birisidir. Ailenin toplumdaki yerini ve önemini Atatürk şu sözü ile açıklar: ‘Medeniyetin esası, ilerlemenin ve kuvvetin temeli, aile hayatındadır. Bu hayatta yozlaşma, muhakkak sosyal, ekonomik ve siyasî bozulmaya sebep olur.’ Kadınlarımızı anlamalı ve onları baş tacı yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya kadınlarının gününü kutlar, her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini isterim” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.