Başhekim eleştirilerin odağında

Karacabey Devlet Hastanesi Yöneticisi&Başhekim Op. Dr. Salih Zeki İpekoğlu'nun yönetim anlayışı günden güne sorgulanmaya başlandı.
    Hastanedeki uygulamalarıyla tepki toplayan İpekoğlu'nun AK Parti'yi arkasına aldığı ve keyfi uygulamalar sergilediği ileri sürüldü.
    Başhekim İpekoğlu hakkındaki eleştirilerin başında poliklinik açmaması geliyor. Oysa, Beyin Cerrahı İpekoğlu'nun Nöroloji Uzmanı yokluğunda bu görevi rahatlıkla yapabileceği belirtiliyor. Beyin Cerrahlarının Nöroloji hastalıklarına bakması gerektiği vurgulanırken, Başhekim'in söz konusu sıkıntıya duyarsız kalmasına anlam verilemiyor.
    Hastane idarecilerinin de poliklinik hizmeti verebilecekleri belirtilirken, “İdareci hasta bakmaz diye bir kural yok. Gerekli hallerde hastane idarecileri de poliklinik açabilir. Örneğin; Çocuk Doktoru da olan eski Başhekim Yavuz Kaan Bütün, günde 250-300 hastaya bakıyordu. Yeter ki amaç vatandaşa hizmet olsun” şeklinde yorumlanıyor.
Bazı AK Partililerle çok samimi!
Başhekim Salih Zeki İpekoğlu'na yönelik bir diğer eleştiri ise, AKP'li yöneticilerle aşırı samimiyeti dile getiriliyor. Hastane personeli olsun olmasın bazı AKP'lilerle içli-dışlı görüntüler sergileyen İpekoğlu'nun, bu tutumu idareyi zaafa uğrattığı konuşuluyor.
İpekoğlu'nun yanında sürekli AKP'lilerin yer alması, “Başhekim'in görevi hastaneyi idare etmektir. Her personele eşit mesafede olmalıdır. Hastane yöneticisinin yanında sürekli görünmesi gerekenler Başhekim Yardımcıları ya da idareciler olmalıdır. Başhekim'in iktidar partisi yöneticileriyle içli-dışlı olması çirkin görüntüler vermektedir” şeklinde tepkilere neden oluyor.
Diğer taraftan Hastanede görevli olmasına karşın Başhekim İpekoğlu ile samimi görüntü veren bazı AKP'lilerin de çok rahat tavırlar sergilemesinin kurum içinde büyük rahatsızlık uyandırdığı dile getiriliyor.
Uzman doktorlara “Acil” nöbeti
Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimiyle ile ilgili başka bir eleştiri ise, uzman doktorlara Acil'de nöbet tutturması oluyor.
    Hastaneden son aylarda bu nedenlerle çok sayıda uzman doktorun ayrılmasıyla patlak veren sıkıntıların başlıca nedeni olarak Acil'de nöbet tutturulması gösteriliyor.
    Acil'de yeterli sayıda pratisyen hekim bulunmaması ve bu soruna uzman doktorlarla çözüm aranması tepkileri de beraberinde getiriyor.
    Söz konusu sıkıntının çözümlenebilmesi için uzman doktor ve pratisyen hekim sayısının arttırılması gerektiği üzerinde durulurken, hastane idaresi ile iktidar partisi yöneticilerinin bu konuya kafa yormaları isteniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.