Balık fiyatları el yakmıyor!

Karacabey’li balıkçılar, Ramazan ayında ve akabinde gelen bayram nedeniyle balık satışlarındaki artıştan memnun olduklarını dile getirdi.
 Hamsi, sardalye ve istavrit gibi küçük balıklara getirilen kotalara karşın satışların artmasını sevindirici bulan balıkçı esnafı, fiyatların vatandaşın cebini yakmadığını söyledi.
 Bahardan kalma günlerin yaşandığı şu günlerde vatandaşlar, balık fiyatlarını normal karşılarken,  alışverişlerini yapmak için Balık Hal’ine akın ettiler.
Balık satışlarındaki artışın, hava, deniz suyu ve rüzgara bağlayan balıkçılar, havaların soğumaya devam etmesi ve rüzgarın durumuna göre fiyatların daha da ucuzlayacağını belirttiler.
 Balık sektöründe yeniliğe giden Karacabey balıkçısı su ürünleri yasasına göre küçük balıkların tazeliğini koruması için soğuk depo uygulamasına geçiyor. İlçedeki bazı balıkçıların yaptığı uygulamaya yakın zamanda tüm balıkçıların da geçmesi bekleniyor.
 Karacabey Hali’nde dün itibariyle balık fiyatları şu şekilde satışa sunuldu; Hamsi ve palamut 5-7 YTL, Çinekop 12 YTL, Çupra 10 YTL, Somon 8 YTL, Alabalık tanesi 2 YTL, Sardalya 4 YTL, Kara Mezgit 12 YTL, Beyaz Mezgit 5 YTL, Nilüfer tanesi 10 YTL, Karides 10 YTL, Tekir 10 YTL, Levrek 8 YTL ve Yılan Balığı 30 YTL.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.