Aylin Yıldız gururumuz oldu!

FAO 2020 yılı Dünya Gıda Kahramanları arasından yer alan Karacabey Dağkadı Köyü Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız gururumuz oldu.

Karacabey Dağkadı Köyü Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız, Birleşmiş Milletler’e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü’nün Dünya Gıda Günü sebebiyle seçtiği “2020 Yılı Gıda Kahramanları” arasında yer aldı.

Yaptığı çalışmalarla başta Karacabey olmak üzere ülke genelindeki kadınlara örnek olan Aylin Yıldız, konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne açıklamalarda bulundu. 2020 yılı Gıda Kahramanları arasında gösterilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldız, “Pandemi sürecinde kimse ev, araba, kıyafet almaya koşmadı. Herkes yiyecek ve yemek için kuyruktaydı. Çünkü en önemlisi karnını doyurmaktır.” diyerek yaptıkları işin önemine dikkat çekti.

Aylin Yıldız, COVID-19 salgınının tarım ve gıda sistemleri üzerindeki etkisini fark ettiklerini belirterek, “Salgın sonrası gerekli tüm hijyen ve güvenlik önlemlerini aldık ve işçileri bahçelerimize ve tarlalarımıza taşıdık. Buna rağmen pandemi sürecinde yeterli mevsimlik işçi bulma konusunda sıkıntılar yaşandı. Açıkçası insanların, çiftçilerin ve genel olarak tarımın önemini unutmalarından korkuyorduk. Ancak salgın döneminde kimsenin araba, ev veya kıyafet almak için koşmadığını gördük. Dünyanın her yerinde insanlar yemek kuyruğundaydı. Çünkü asıl önemli olan yemek yiyebilmekti.” dedi.

Verimli, sulanan bir bölgede yaşadığı için şanslı olduğunu söyleyen Aylin Yıldız, “Yine de kaliteli tohumlara, iyi tarım uygulamalarına sahip olsak da, zararlılarla ve hastalıklarla nasıl mücadele edileceğini öğrenmek hayati önem taşıyor. Hasat sonrası ürünlerin uygun şekilde işlenmesi de önemli. Yiyecekleri asla israf etmiyoruz. Özellikle hasat ve paketleme döneminde mümkün olan en az israfı sağlayacak şekilde önlemler aldık, almaya da devam ediyoruz. Herkes için daha sağlıklı zamanları dört gözle bekliyoruz. Bu salgın gösterdi ki, tarım ve üretim her ülke için olmazsa olmazdır. O nedenle çiftçiye ve tarıma daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.