Ümit Özdağ gerçekten ne yapmak istedi, ne oldu?

Madem Türkiye’de ve Bursa’da gündem İYİ Parti, biz de oradan dalalım konuya…

Yaklaşık 20 gün önceydi, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na “Neden kara liste olayına destek oldunuz?” diye sordum.

Özellikle Aytun Çıray ile Ümit Özdağ’a çekilen operasyonu doğru bulmadığımı, partiyi var eden isimlerden ikisi olduğunu söyledim.

Önce şunu anımsatalım; Türkiye’de FETÖ ile doğrudan ilişkilendirilen İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kardeşi nedeniyle ilişkilendirilen ise Selçuk Türkoğlu’ydu.

Suçun şahsiliği ilkesinden hareket ederek Türkoğlu’na atılmak istenen iftiraların gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığının birinci sırada tanıklarından biriyim.

Demokrasi ve Uzlaşma Grubu’nda birlikte olduğumuz Türkoğlu’nu bu gruba, FETÖ’nün iktidarın desteğiyle ali kıran baş kesen konumunda olduğu dönemde Ergenekon-Balyoz operasyonlarına karşı çıktığı için bilgisayarlarına ve telefonuna el konulduğu sıralarda çağırdım.

Selçuk Türkoğlu, Ümit Hoca’nın İstanbul kongresi öncesinde Genel Başkan Meral Akşener’le görüşmesini anlattı.

İktidar yandaşı televizyona çıkarak ne söylediyse hepsini Meral Akşener’e ileten Ümit Özdağ’ın söz arasında, “Bunları ben MİT ve askeri istihbarattan öğrendim” demesi üzerine Akşener doğrudan MİT ve Milli Savunma Bakanlığı ile resmi temas kurmuş…

Özel Kalem Müdürü kanalıyla hem MİT Müsteşarı’nın hem de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın özel kalemleriyle telefonla görüşülmüş…

Akşener’in aktardığına göre, her iki kurumdan gelen cevap Buğra Kavuncu’nun FETÖ bağlantısının tespit edilemediği doğrultusunda olunca, Akşener durumu hem Ümit Özdağ’a bildirdi hem de Buğra Kavuncu’nun İl Başkanı olmasında sakınca görmedi.

Ahmet Hakan bir şeyi açıklığa kavuşturdu. Prof. Dr. Ümit Özdağ, bizzat kendisi arayıp programa çıkarak, “Bomba” patlatmak istemiş…

Bu da yükselişini sürdüren İYİ Parti’ye operasyon yapıldığı şüphesini güçlendiriyor.

Nedenlerini sorguladığımda Ümit Özdağ ile güvenlik birimleri arasındaki irtibatın eskiden beri güçlü olduğu şeklinde bilgiler ulaştı bana…

Bunun yanı sıra Libya’da öldürülen MİT mensubunun ismini açıklayan kişi olarak her an Enis Berberoğlu konumuna düşebilecek olan Prof. Dr. Özdağ’ın iktidarla barışma adımı olarak kabul edenler de var.

Açıklama için Ahmet Hakan’ın tercih edilmesi buna kanıt olarak gösteriliyor.

Bunlar elbette yorumlar, gerçeği Ümit Özdağ ifade etmeli!

BU İŞ İYİ PARTİ’YE ZARAR VERİR Mİ?

Yandaş kanalların üzerine atıldığı bu bomba karşısında İstanbul’da 39 ilçe başkanı Buğra Kavuncu’nun arkasında dimdik durdu.

Bu bir…

Yetmedi 81 il başkanı da Buğra Kavuncu’yu destekleyen, Ümit Özdağ’ın partiden atılmasını isteyen bildiriyi imzaladı.

Bu iki…

Kanımca Meral Akşener’in yumuşak tavrı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın topa girmesi nedeniyle operasyon ellerinde patladı.

Bu üç…

***

Ayrıca, bütün bu operasyona karşı Meral Akşener 31 Ekim’de Bursa’da gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

O gün 2 bine yakın yeni isim partiyi katılacak; katılım için özel tören düzenlenecek.

Unutmayalım ki, İYİ Parti’nin var olmasının ana nedenlerinden biri Bursa’ydı.

Henüz parti kurulmadan önce Merinos’ta verilen Türkiye’nin en büyük iftarlarından birinde Yüksel Yılmaz-Hasan Toktaş ikilisinin önderliğinde müthiş bir gövde gösterisi yapılmıştı.

Şimdi sahalara bir yıldız gibi giren Selçuk Türkoğlu ile partinin iki numaralı koltuğuna oturan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun varlığı nedeniyle daha da güçlenmiş bir İYİ Parti var Bursa’da…

Buna o gün bir kez daha tanık olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.