CHP Esnaf Odaları’nın sorunlarını dinledi

Geçtiğimiz hafta Karacabey’e çıkarma yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gönül Avil başkanlığındaki CHP İlçe yönetimi ile birlikte Esnaf Odaları temsilcileriyle bir araya gelerek, esnafın sorunlarını dinledi.

Gerçekleşen toplantıya; Karacabey Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı İsmail Altıparmak, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem, Demirci Marangoz ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Sındıran, Kahveciler Aşçılar ve Benzerleri Odası Başkanı Burhan Altıntaş, Kunduracı Saraç ve Benzerleri Odası Başkanı Kamil Başpınar, Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Nusret Orumdaş, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay ile Terziler ve Benzerleri Odası Başkanı Şerafettin Barbaros katıldı.

Toplantıya katılım sağlayan ve katkı veren esnaf odaları başkanlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, pandemi süreciyle birleşen ekonomik krizin birçok sektörde olduğu gibi esnafları da olumsuz etkilediğini söyledi. Ülkenin kötü bir dönemden geçtiğini savunan Sarıbal, “Esnafın borçları birikmiş durumda. Daha önce ertelenen borçların ödemesi de geldi. Ama pandemi nedeniyle işleri kötü olduğu için borçlarını çevirmeleri zor görünüyor.” dedi.

Ekonomik krizle birlikte pandemi sürecinde de desteklenmeyen esnafın daha çok mağdur edildiğini ileri süren Sarıbal, “Salgın öncesinde de Türkiye’de büyük bir ekonomik ve siyasi kriz yaşanıyordu. İktidar salgınla mücadelede sosyal devletin gereğini yerine getirmediği için ekonomiyi çökertti. Okulların kapanması ve geç açılmasından kaynaklı işleri duran kantinci, kırtasiyeci, servisçi ve ulaşım alanında çalışan esnafımız başta olmak üzere, herkes büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. İşleri duran ve destek verilmediği için evine ekmek götüremeyen esnafımız vergi, kredi, banka borcu ve kirasını ödeyememektedir. Feryat eden esnafımıza destek anlamında iktidar hiçbir adım atmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafımızın, çiftçimizin, emekçilerimizin ve işsizlerimizin sözcüsü olamaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.