Aydemir: “Hatıra Yarışması“sonuçları açıklandı

Aydemir: “Hatıra Yarışması“sonuçları açıklandı
Karacabey Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi İsa Aydemir, sendika tarafından düzenlenen “Öğretmenlik Hatıraları Yarışması”nın sonuçlarının belli olduğunu açıkladı.
Aydemir, yarışma kapsamında il birincisi olan eserin sendika genel merkezine gönderilerek Türkiye genelinde değerlendirildiğini belirti. Aydemir, “Bu yıl üçüncüsü yapılan “Öğretmenlik Hatıraları Yarışması”nda bütün illerde önce ilk üç eser seçildi. Daha sonra il birincisi olan eser sendika genel merkezine gönderilerek, jürinin değerlendirmesine sunuldu.
Dr.Mehmet Doğan, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Dr. Necmettin Turinay’dan oluşan jüri finalde Türkiye birincisi, ikincisi, üçüncüsü, mansiyon ve jüri özel ödülünü kazanan 7 eseri belirledi.
Buna göre Zonguldak’tan katılan Sinan Davulcu, “Eski Kuşlar Müzesi” adlı eseriyle Türkiye 1.si olarak 3.000 YTL ödül’e hak kazandı. Adıyaman’dan katılan Veysi Atıcı, “Lal” isimli eseriyle 2. olarak 2.000 YTL ödüle ve Adana’dan katılan Alişen Avcı da “Kelebeğin Rüyası” adlı eseriyle 3. olarak 1.000 YTL ödüle hak kazandılar.
Ayrıca, mansiyon ve jüri özel ödülü alarak 500 YTL ödül kazananlar ile eserlerin adları şöyle: Şanlıurfa’dan Kahraman Alpgetiren “Bana Elini Uzat Baba” adlı eseriyle, Erzurum’dan Tacettin Şimşek “Üç Kapılı Oda” adlı eseriyle ve Gaziantep’den Kadriye Anlar da “Siyah Aşure” adlı eseriyle mansiyona hak kazandılar. Kocaeli il birincisi Sadık Yazıcı “Çoban Yıldızı” adlı eseriyle ve İzmir il birincisi Sibel Öztürk de “Yola Düşenler” adlı eseriyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüler” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.