Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)
Karabaş’tan sürgüne tepki
Bu şekle karşıyım da; yalnız, trafik polislerinin de biraz dikkatli ve adil olmaları gerekiyor. Plakaya veya aracın kime ait olduğuna bakarak ceza kesmesinler. Bir de ceza kesmedik, makbuzu yırttık deyip arkadan cezayı işleme koymasınlar. Kestiyse “kestik” diyecek. Lafı dolandırıp, vatandaşı mağdur etmeyecek ki onları biz de savunalım. Silah gibi kullanmasınlar yetkilerini.
***
Karabaş’tan sürgüne tepki
Vay be! Ne kadar kolay. İşine gelmediğinde sürdür. Ondan sonra “polis şöyle, polis böyle, polis düzgün işini yapmıyor” Çingeneyi, padişah yapmışlar. Önce babasını kesmiş. Bu da böyle bir olay. Sürdürün bakalım nereye kadar(?)
***
Trolcüler deniz ürünlerini bitirdi
Köşe dönme zihniyetinin hâkimiyeti ve buna göz yumanlar oldukça, doğal kaynakların talanı da kaçınılmaz oluyor. Bunun sonucunda gerçekleşen doğa felaketleri karşısında, sorumluların da şikayet etmeye hakkı olmasa gerek.
***
En iyi Arap atı; İzbatur
Oh! ne güzel haber. İnsanın at olası geliyor valla. Çalışanlara, sütçü beygiri muamelesi yapılıp karşılığında da sadece ot parası kadar maaş veriliyor.
***
A.Ö.L. sınavları Karacabey’de
Eğitim kalitesi o kadar yetersiz veliler o kadar duyarsız ki öğrenciler bu zamanda bunca müsamahaya rağmen bir lise diploması bile alamıyor. Onda sonra açık öğretim laçkalığı ile diploma dağıtılıyor. O diplomayı alsan ne olacak? İki kelimeyi bir araya getiremedikten sonra. Hoş şimdiki bazı öğretmenlerin de senden farkı yok ya..
***
Meltem Gazetesi ve tüm dürüst basına
Sinan Kardeşimize bravo. Bu yaşta sahip olduğu toplumsal duyarlılığına şapka çıkartılır. Sadece kahvelerde dedikodu yapıp ses çıkarmayanlara duyurulur. Keşke bir de fenerli olsaydı, Sinan kardeş. O zaman daha da iyi olacaktı.
***
Meltem Gazetesi ve tüm dürüst basına
Tüm yavru kartalları, kulübümüze bekliyoruz. En kısa zamanda yeni binamıza geçeceğiz. Belediye Başkanımız eğer; bize, yani Karacabey gençliğine önem veriyorsa, kulübümüzün ihtiyaçları konusunda bizlere yardım eder. Biz kendisinden randevu talep edeceğiz. Kendisinden çalışma mekânı isteyeceğiz. Eğer isteklerimizi yerine getirirse Ergün KOÇ’u “İzlemeye” devam edeceğiz…
***
Anadolu Lisesi’nde başarı sevinci
Karacabey Anadolu Lisesi’ni yürekten kutluyorum. Karacabey’in en başarılı öğrencilerinin Ortaokuldan sonra dışarıdaki okullara gitmesine rağmen, ışıldayan öğrencileri o kadar güzel eğitiyorlar ki Türkiye’nin en saygın üniversitelerini ve bölümlerini kazanabiliyorlar. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün buna bir katkısını göremiyoruz. Şöyle ki; Madem en seçkin öğrenciler burada, o zaman en seçkin öğretmenlerin de burada olmasına katkı verilmeli. Ama maalesef yöneticiler bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Diğer okullarda da çok kaliteli öğretmenler var. Onların Anadolu Lisesi’ne -geçici de olsa- katkı vermesi sağlanmalı. (Hiç kimse mazeret aramasın. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. İstenirse yapılır)
***
İşgalin böylesi!
Karacabeyliler bu kadar pısırık olmamalı. Yetkilileri uyarıp bu olumsuzluklara son verdirmelidir. Belediye hoparlöründen bozuk bir şive ve Türkçe ile anons yapılıyor: “Falanca plakalı araç, aracınızı bulunduğu yerden kaldırınız!” Sen devletsen, belediyeysen, getir çekici aracını, kural dışı park eden araçları kaldır, cezayı da bas, kuralları uygula. Bakalım bir daha kimse zıplayabiliyor mu?
***
Pişmaniyecinin acı sonu
Bence Uluabat köyünde, iki yere üst geçit lazım. Ayrıca sağa sola park eden kamyonları kaldırtmak lazım. Yetkililerine duyurulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.