“Avukatlar hukuk sistemimizin vazgeçilmezidir”

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı her yıl 5 Nisan tarihinde kutlanan Avukatlar Günü dolayısıyla ilçedeki avukatları ziyaret etti.
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Erol Şen, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ilçede görev yapan avukatlara çiçek takdim ederek, anlamlı günlerini kutladı.
Avukatların; hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurları ve savunma hakkının yürütücüsü ile güvencesi olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Erol Şen, “Hak ve adalet, insanların yaşam kadar önemsediği bir kavramdır. Adaletin tecellisinde en etkin role sahip olan avukatlarımız, hukuk devletinin, huzurun ve güvenin temel taşıdır. Avukatlık mesleğine ve avukatlarımıza gereken değerin verilmesi, hukuk sistemimizin güçlenmesi bakımından önemlidir.
AK Parti hükümetleri döneminde yargıyı güçlendirmek adına köklü reformlara imza attık. Gerçekleştirilen Adalet Reformu sayesinde avukatlarımız mesleklerini daha iyi icra edebilmektedirler. Hukuk camiasında önemli bir yere sahip olan avukatlarımızın sorunları uluslararası hukuk standartlarına çekilerek halkın ihtiyaçlarına daha doğru cevap verir hale getirilmiştir. Bu kutsal görevin en sağlıklı şekilde yerine getirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar, sağlık ve esenlikler diliyoruz” dedi.
Avukatlar Günü dolayısıyla kendilerine AK Parti tarafından yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren avukatlar, AK Parti heyetine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.