Avlanırken avlandılar

Avlanırken avlandılar
Jandarmanın kaçak avlanmaya yönelik İznik ve Uluabat gölü civarında havadan ve karadan yaptığı denetimlerde, tuzak için 10 güme kuran 25 avcı yakalandı.
Canlı ördek ve ses sistemiyle tuzak kuran avcıların gümelerde de oyun oynayıp keyif yaptığı ortaya çıktı. Katledilmiş çok sayıda ördek de jandarma tarafından bulundu. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, koruma altına alınan Uluabat ve İznik Gölü çevresinde katliama izin vermedi. Karada ve sulak alanlarda izinsiz avlananlara göz açtırmayan Doğal Hayatı Koruma Timleri, av sezonunun açılmasıyla birlikte kaçak avcılara yönelik karadan ve havadan helikopterle operasyonlarını sıklaştırdı.
Jandarma ekipleri, yapay gölet ve güme kuran, 10 canlı yaban ördeğini de mühre olarak kullanan kaçak 25 avcıyı suçüstü yakaladı. Kaçak avlanan şahısların çok sayıda yaban ördeğini katlettikleri görüldü. Yapılan incelemede, avcıların canlı ördekleri Uluabat ve İznik gölünde yakalayıp tuzak için kullandıkları tespit edildi. Avcıların alana kurdukları gümenin içine saklandıkları, oto teybi ile kurdukları sistem ile kasetten ördek sesi verilerek yere konan ördekleri avladıkları öğrenildi.
Bazı canlı ördekleri de acımasızca çuvalların içine dolduran avcıların, eziyetleri dikkat çekti.
Kaçak avcıların 25 adet tüfeğine el konularak, canlı ördekler serbest bırakıldı. Düzenek ile gümeler tim tarafından imha edildi. Avcıların kaldıkları gümeler içinde yapılan aramada ise kuru erzak, içki ve iskambil kağıtları ele geçirildi.
Kaçak ördek avcılarının hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten işlem yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.