Su faturalarında büyük vurgun

Belediye’nin yasa dışı tahsilat yapması tepki yarattı.
Su faturalarında büyük vurgun
* Belediye’nin Meclis kararı olmaksızın su abonelerinden fatura başına 4 YTL tahsil etmesi Karacabeylilerin yoğun eleştirilerine neden oldu.
* 25 bin aboneden, aylık yarım trilyona ulaşan keyfi tahsilât; vatandaşlarca “Büyük Vurgun” olarak nitelendirildi.
Karacabey Belediyesi’nin keyfi uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Su abonelerine ait her faturadan 4 YTL’lik “İşletme Bakım Ücreti” adı altında tahsilât yapılmasının yasal dayanağının olmadığı belirtildi.
Bazı üyeler İşletme Bakım Ücreti’nin; “Fer’i Gelirler”den sayıldığını ve 2007 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi aşamasında Belediye Meclisi tarafından onaylanmadığını dile getirdi. Su abonelerinden yapılan tahsilâtın yasa dışı olduğu belirtildi.
Belediye’nin keyfi uygulamalarına son verilmesi gerektiğini belirten bazı meclis üyeleri, “Belediyemiz kaynak sıkıntısı çekiyor. Belediyeler; kaynaklarını ancak yasal yollardan ve akılcı uygulamalarla yaratabilir. Deli Dumrul’un köprüsü gibi “Geçenden bir, geçmeyenden üç akçe” mantığıyla tahsilât yapılamaz. Karacabey’de yaklaşık 25 bin su abonesi var. Her faturada “Sorma, geç” adı altında alınan 4 YTl, ayda yarım trilyona ulaşıyor. Belediye vatandaşa yolunacak kaz gibi bakmasın. Keyfi uygulamalara son verilsin” diye yakındı.
Belediye’nin, yasal dayanağı olmayan yollarla her ay 500 bin YTL’ye yakın su parası diye tahsilât yapmasının suç oluşturduğu dile getirilirken vatandaşlar; “Pes doğrusu. Rezaletin böylesine nasıl göz yumulur? Türkiye Cumhuriyeti kanunları Karacabey’de geçmiyor mu? Belediye Denetleme Komisyonu Üyeleri ne iş yapıyor? Meclis Üyeleri uyuyorsa, bunları uyaracak yetkili yok mu? Yasalar, yönetmelikler garibanlara uygulanması için mi yapılmıştır? Yapanın yanına kar kalacaksa, hukuk devletinin anlamı nedir? Karacabey Belediyesi daha fazla zaman yitirilmeden toparlanmalı ve keyfi uygulamalardan kaçınılmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.