Tayfur: Asıl yoksulluk merhametten yoksunluktur

Tayfur: Asıl yoksulluk merhametten yoksunluktur
Karacabey Kızılay Derneği Şubesi Başkanı Ayhan Tayfur, Kızılay’ın 139 yıldır halktan aldığı güç ve destekle insanlık hizmeti verdiğini söyledi.
Tayfur, Kızılay’ın ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin acısını dindirmek için çalıştığını belirtti.
Kurban bağışlarının Kızılay aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirten Tayfur, “Tek gelir kaynağımızı yardımsever halkımızın gönüllü bağışlarıdır. Kızılay, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çeşitli kampanyalar yürütmektedir. Bunlardan birisi de Kurban Bağış Kampanyasıdır. Geçen yıl ilki düzenlenen Kurban Bağış Kampanyasında, kurbanlık hayvanlar veterinerlere seçtirilmiş, duası din adamlarına yaptırılarak, sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu Kombinalarında kestirilmiştir. Elde edilen kavurma yıl boyunca yaklaşık 100 bin yoksul aileye ulaştırılmıştır. Bütün bu süreç noterler tarafından kontrol edilerek çalışmalara uygunluk kaşesi basılmıştır. Yapılan işlemleri gösteren video görüntüleri ile yarımşar kilogramlık kavurma paketleri bağış yapanlara elden teslim edilmiştir.
Bu yıl ki Kurban Bağış Kampanyasında Kızılay aynı hassasiyetle çalışacaktır. Bağışlanacak her kurbanın yoksul sofralarında büyük bir sevinç yaratacağından hareket eden Türk Kızılayı, söz konusu kampanyaya en üst seviyede katılım sağlanması için toplumun tüm kesimlerinden destek beklemektedir” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.