Atatürk’e koştular!

Karacabey’de önceki gün Ulu Önder’in Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü sebebiyle düzenlenen ‘Büyük Atatürk Koşusu’ adına layık bir şekilde tamamlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Karacabey Belediyesi’nin de katkı verdiği Büyük Atatürk Koşusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü sebebiyle geçtiğimiz Salı günü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de 81. kez koşuldu.
Kusursuz bir organizasyonla gerçekleşen koşular öncesi şehit düşen asker ve polislerimiz için saygı duruşu yapılması ve sporcuların asker selamı vermesi duygusal anlara sahne oldu.
Yarışmaların başlaması ile şenlik havasına dönüşen organizasyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam’ın günün anlamına ilişkin yaptığı kısa açıklama ile start aldı. Sekiz ayrı yarış mesafesindeki koşular yaklaşık 3 saat sürdü. Günün son koşusu Veteranların Türk Bayrakları ile bitiş çizgisine gelmesi oldu.
Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye Başkanı Ali Özkan da, sporcuları bu anlamlı organizasyonda yalnız bırakmayarak, dereceye girenleri ödüllendirdi.
Koşular sonunda Küçük Kızlar Kategorisi’nde; 14 Eylül Ortaokulu birinci, Karacabey Ortaokulu ikinci, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Küçük Erkekler’de; Karacabey Ortaokulu birinciliği, 14 Eylül Ortaokulu ikinciliği, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu da üçüncülüğü elde etti.
Yıldız Kızlar’da; birinci Karacabey Ortaokulu, ikinci 14 Eylül Ortaokulu ve üçüncü de Şehit Serkan Şahin Ortaokulu olurken, Yıldız Erkekler’de de sıralama değişmedi.
Genç Kızlar Kategorisi’nde; İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi de üçüncü olmayı başardı.
Genç Erkekler’de; Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği, Anadolu Lisesi ikinciliği, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de üçüncülüğü elde etti.
Veteranlar Kategorisi’nde ise; Sami Süer (K.BEY M.T.A.L.) birinci, Levent Gençdal (ULUDAĞ ÜNV. MESLEK YUKSEK OKULU) ikinci ve Ebru Dumlu (İSTİKLAL ORTAOKULU) üçüncü oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.