Kadın Girişimciler yine hayran bıraktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu’nun organizasyonuyla düzenlenen “2. Yeni Yıl Alışveriş Şenliği” bu yıl da hayran bıraktı.
İş hayatındaki kadınları seçimle bir araya getirmek üzere kurulan Kadın Girişimciler Kurulu’nun bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiği görkemli “Yeni Yıl Alışveriş Şenliği” yoğun ilgi gördü.
Belediye Park içi Park Restaurant’ta önceki gün gerçekleşen 2. Yeni Yıl Alışveriş Şenliği’ne Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin açılış kurdelasını Belediye Başkanı Ali Özkan’ın eşi Gülden Özkan, Pınar Kuzu başkanlığındaki Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle birlikte kesti.
Ticaret Borsası ve Karacabey Belediyesi işbirliğiyle organize edilen etkinlik hakkında bilgi veren İlçe Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Pınar Kuzu, “Kadın girişimini öne çıkararak, teşvikle girişimcilerimizin artmasını sağlamak ve ilçe ekonomisine yeni yıl öncesi hareketlilik vermek için amaçladığımız şenliğimizde bayan girişimcilerimiz açtıkları standlarla hizmet verdi.
Etkinliğimiz ile kadın girişimcilerimiz kendi el emekleriyle veya ticaretini yaptıkları ürünleri sergileme ve satma fırsatı buldu. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz şenliğimize gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. İlçede, kadın girişimcilerden aktif olarak hediyelik eşya gibi ürünleri el emeğiyle yaparak geçimini sağlayan bayanların sayısının da her geçen gün artmış olmasının gururunu yaşıyoruz. Bayanlarımızın el emeklerini ilçe halkına sergilemelerini ve bunun karşılığında da kazanç sağlamalarına yardımcı olmak bizlere onur veriyor. Destek veren ve katılan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Kuzu, “Karacabeyli bayanlarımızın el emeği ve göz nuru her türlü ürünü sergileyip satışa sunduğu etkinliğimizde; girişimci bayanlara birer masa tahsis edilirken, her tahsis edilen masa başına da belge karşılığı 100 TL’lik katılım ücreti alındı. Bu ücret, burslu çocuklar yararına Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağış olarak verilecektir. Aynı zamanda ilçe halkından da bu derneğe yardım edenler, belge karşılığında maddi destekte de bulundu.
Toplanan bu yardımların şenlik sonrası belirlenecek bir günde Karacabey Ticaret Borsası ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun katılacakları bir törenle Dayı Karacabey Derneği’ne bağışlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.