ATATÜRK ‘ÜN MEVZİSİ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların öğütleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin” dediğinde Vatan Savaşımız sürüyordu. Atatürk savaş içinde bile ekonomi için üst üste konferanslar düzenliyor, ilk yapılacakları saptıyordu. Çünkü, ekonomik bağımsızlık ön koşuldu.
Atatürk, Vatan Savaşının tüm evrelerini bağımsızlık ve özgürlük temeline oturtmuş. Bunu da “Cumhuriyet ” ile taçlandırmıştı.
Büyük Önder Atatürk; Kemalizmin ilkelerini kendi el yazısıyla “Türk Devriminin başlangıcından bugüne kadar yapılmış olan işler” diye tanımlamıştı. Bu tanım 1931 ve 1935 Chp parti programlarının giriş bölümünde yer aldı.
O işler “Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ” ilkeleriyle Altı Ok’ta özetlenmişti.
Atatürk ‘ün 1908’e dek yaşamı Hürriyet mücadelesi içinde geçti. Trablusgarp ve Balkan Savaşlarından 1. Dünya Savaşı sonuna dek (1909-1922) öncelik Vatan Savaşı oldu.1922 sonu 1923’te öncelik Saltanatın Kaldırılması ve Cumhuriyetin Kurumlaşması idi. 1924-29 yıllarında savaşım savaşlarda yıkıma uğramış olan ekonominin inşasına yönelikti. 1930’larda Planlı Devletçi Kalkınma ve Toprak Reformuna hazırlıktı. Bu dönemde zaman zaman bölücü-gerici isyanların bastırılması ve feodalizmin özellikle Güneydoğu ve Doğu’dan temizlenmesi öne çıktı. Görüldüğü gibi Atatürk, önündeki görev yığını içinde bocalamadı, var olan koşullarda diğer görevlerin çözümünü belirleyen öncelikli görevi saptadı. Siyasetlerini ve mevzilenmesini hem dış cephede hem iç cephede buna göre belirledi.
80’lerden başlayarak ülke bütünlüğümüze bölücü -gerici saldırılar ile Borçlanma Ekonomici iktidarlar ile ekonomimize saldırılar da başladı. ABD kaynaklı dünyayı yeniden biçimlendirme planları sonunda Ulusal sınırlarımıza dayandı. Bölge ülkeleri bir bir iç savaşa sürükletilirken demokrasi kullanıldı! İç cephedede dinci-neoliberal-2. Cumhuriyetçi kesimler buna planın piyonları oldu.
Bugün Atatürk mevzisinde olmak her iki bağımsızlığın savaşımında olmaktır. Ulusal sınırlarımızı korumak, sözde devletçik planını tarihe gömmek, Mavi Vatan denizlerimizdeki kuşatmayı yarmak, bunuda Milli olarak yapabilmektir,Milli Hükümetle yapabilmektir. Günümüzde Atatürk mevzisinde olmanın adı Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisidir.
YOLUNDAYIM ATAM… İZİNDEYİM ATAM…
ANDOLSUN Kİ;Günümüzün Mustafa Kemal ‘lerinden biriyim…
RUHUN ŞAD OLSUN !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.