Atatürk İlköğretim Okulu’na anlamlı plaket

Atatürk İlköğretim Okulu’na anlamlı plaket
Karacabey Ülkü Ocağı Temsilciliği, “Dilimizi Koruyoruz” kitapçığı hazırlayarak Türkçe’yi doğru kullanma yönünde halkı bilinçlendiren Atatürk İlköğretim Okuluna teşekkür plaketi verdi.
Atatürk İlköğretim Okulu’nun hazırladığı broşürlerde, son yıllarda yabancı kelimelere yönelik olan hayranlığın ön plana çıktığının vurgu-landı. Halkın Türkçe’yi doğru kullanması gerektiği belirtildi.
Büyük bir ulusu yok etmek için önce dilinin yok edildiğine dikkat çeken Ülkü Ocağı Karacabey Temsilcisi Murathan Özçelik, “Dildeki bu yozlaşma belki bizi yok edemez ama büyük zararlar verebilir. Böyle bir duruma düşmemek için, Türkçe’yi doğru kullanmak ve dilimizi kirletmemek adına Atatürk İlköğretim Okulu’nun örnek çalışmasını alkışlıyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Dillerini kaybeden toplumlar benliklerini de kaybeder’ sözünün çok yerinde olduğunu ifade eden Özçelik, “Benliğimizi kaybetmek istemiyorsak gelin Türkçe’yi doğru kullanalım ve dilimizi kirletmeyelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Akdağ ve okul yönetimine, örnek çalışmasından dolayı teşekkür eden Özçelik, her Türk vatandaşının diline sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.
Özçelik, daha sonra Atatürk ilköğretim Okulu Müdürü Erdal Akdağ, Müdür Yardımcıları Nurettin Tekkanat ve Bülent Kaya’ya, Ülkü Ocağı Karacabey Temsilciliği olarak plaketi takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.