“Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacak”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Milletimizi ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtaran, bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran Mustafa Kemal Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacak, O’na ve ilkelerine olan inanç, güven ve bağlılığımız, sarsılmadan devam edecektir” dedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Ata’nın ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle bir mesaj paylaştı. Özkan mesajında, “Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde rahmet ve saygı ile anıyoruz.
Atatürk, Türk Milleti’nin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı silah arkadaşları ile beraber zaferle sonuçlandırmış ve millet iradesine dayalı çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ve onun büyük ateşleyicisi olan Atatürk, dünyada pek çok topluma da örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Atatürk’ün ve kahraman atalarımızın bizlere bırakmış olduğu değerli mirası geleceğe taşımak, uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, yaşatmak ve yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur.
Milletimizi ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtaran, bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran Mustafa Kemal Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacak, O’na ve ilkelerine olan inanç, güven ve bağlılığımız, sarsılmadan devam edecektir. En güzel örneklerini gösterdiği büyük fedakârlıklar ve kahramanlıklar, kahraman milletimize olan büyük güveni ve inancı, en zor anlarda bile bağımsızlık ve istiklalin nasıl sağlanacağı, bizler için her zaman örnek alınacak ve istikbalimizi aydınlatan bir meşale olacaktır.
Atatürk’ün işaret ettiği hedefe her geçen gün yaklaşan Türkiye, özellikle son yıllarda kararlı hamleler ve reformlarla, her alanda çok büyük ilerlemeler elde etmiştir. Türkiye, demokrasisi, ekonomik ve askeri gücüyle dünyanın yükselen ülkeleri arasında başı çekmektedir. Tüm çabamız, bu gelişim ve dönüşüm sürecini hızlandırarak, bir an önce Atatürk’ün işaret ettiği ve hak ettiğimiz seviyeye ulaşmaktır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.