“Atatürk’ü anlamak, hissetmektir!”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, “Atatürk’e olan sevgimiz, bağlılığımız Anayasanın üç maddesi gibi, değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez” dedi.
10 Kasım’ı sadece hüzün ve Atatürk’ü anma olarak değerlendirmediklerini belirten CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümündeyiz. 10 Kasım sadece Ata’mızı değil, aynı zamanda dünyanın saygınlığını kazanan bir devrimcimizi de kaybettiğimiz tarihtir.
Bağımsızlığımızın kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük pay sahibi olan, modern hukuk devrimlerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişini sadece bir hüzün ve bir anma olarak değil, O’nu anlamak olarak değerlendiriyoruz.
Liderliğinde yürütülen bağımsızlık savaşıyla milletin kurtuluşunu sağlayan büyük önderi hayatımızda ve mücadelemizde bir başöğretmen olarak görüyor ve ilhamımızı O’ndan alıyoruz.
Atatürk’ü anmamız 10 Kasım’a sığdırılamayacak kadar büyüktür. İlke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyor ve sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu haykırıyoruz. Şairin dediği gibi ‘Ne senden vazgeçeriz, ne de senin eserlerinden’ diyoruz. Atatürk’ü savunmanın ve sevmenin onurunu yaşıyoruz.
Geçen 76 yılda ülkemizde çok şey değişse de, değişmeyen tek şey Atatürk’e bağlılığımızdır. Bir kez daha özlemle ve şükranla anıyoruz. Atatürk’e olan sevgimiz Anayasanın üç maddesi gibi, değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.