Unutmayacağız …

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği”nde hüzün ve coşku bir arada yaşandı.

Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında bir kez daha özlemle anıldı.
Anma programı çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk bırakıldı. Saat 09.05’teki siren sesleri ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşundan sonra Karacabey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erol Ergenekon önderliğinde İstiklal Marşı coşkuyla okundu.
Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği katkılarıyla Atatürk Kent Meydanı’nda açılan resim sergisi gezildi. Meral Köse’nin tuval olarak seçtiği yapraklara çizdiği resimler büyük beğeni topladı.
Ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinlik gerçekleşti. Etkinliğe, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan, Garnizon Komutanı Vekili Hayati Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Hacı Osman Şen, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Müftü Hikmet Yazıcı, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını Müdür Yardımcısı Mehmet Çiftçi yaptı. Okul öğrencilerinden Fatma Örnek’in okuduğu ‘Atatürk’ isimli şiir katılımcıları duygulandırırken, Atatürk’ün hastalık dönemi ve ölümünün sahnelendiği ‘Son yolculuk’ isimli kısa film göz yaşarttı.
Okul öğrencilerinden Furkan Coşkun’un okuduğu ‘Destan Atatürk’ isimli şiirle devam eden programda, ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler onurlandırıldı.
3 ve 4. sınıflar arası resim yarışmasında dereceye giren Görkem Bayram (Cumhuriyet İlkokulu), Sahra Şimşek (Muhsin Özdamar İlkokulu), Yağmur Efe (Ömer Matlı İlkokulu), ödülünü Kaymakam Ahmet Yurtseven’in elinden almanın mutluluğunu yaşadı.
5 ve 6. sınıflar arası resim yarışmasında dereceye giren Adem Saygısever (Karacabey Ortaokulu), İrem Saygısever (Karacabey Ortaokulu), Bahtınur Ertuğal’ın (İstiklal Ortaokulu) ödülünü Garnizon Komutanı Vekili Hayati Sarı verdi.
7 ve 8. sınıflar arası şiir yarışmasından birinci olan Birol Furkan Karaca (Karacabey Ortaokulu), ikinci Sudenur Saygısever (Şehit Serkan Şahin Ortaokulu), üçüncü İlayda Kuru (İstiklal Ortaokulu) ödülünü Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden aldı.
9, 10, 11 ve 12. sınıflar arası kompozisyon yarışmasında ise birinci olan Ayşe Yaman (Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), ikinci Burçin Kavalcı (Anadolu Lisesi), üçüncü Özlem Çelik (Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün tarafından ödüllendirildi.
Atatürk’ün sevdiği zeybek oyunu ile devam eden etkinlik, ‘Gençliğe Hitabe’ ve ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın okunması ile sürdü.
Atatürk’ü anma etkinlikleri, okul öğrencilerinin ‘Unutmayacağız’, ‘Atam izindeyiz’ yazılı tişörtlerle sahneye çıkmasıyla sona erdi.
Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği, program sonunda Ata’nın huzuruna çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, çelenk sunma töreni öncesinde protokol üyelerine ve vatandaşlara üzerinde Atatürk’ün sözleri yazılı karanfiller dağıttı.

11185-11-11-2014

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.