Atamız özlem ve saygıyla anıldı!

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılında tüm yurtta olduğu gibi geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey’de de saygı ve özlemle anıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan anma töreni sonrası saat 09.05′te iki dakika boyunca siren ve araç klaksonlarının çalınmasıyla hayat durdu. Ata’mızın aramızdan ayrılışının hüznü ve burukluğu bir kez daha hissedildi.
Anma programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş’ın yanı sıra siyasiler, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından, Karacabey İstiklal Ortaokulu’nca Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki anlam yüklü bir program düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümsüzlüğe göç etmesi nedeniyle bir kez daha özlemle anıldı. Karacabey İstiklal Ortaokulu tarafından hazırlanan Atatürk’ü anma etkinliği kusursuz denilebilecek bir başarıyla gerçekleşti.
Okul Müdürü İsmail Şen, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasında, Atatürk’ün dahi, dünyaya örnek bir devlet adamı, geleceği gören, yenilikçi ve büyük bir komutan olduğunu vurguladı.
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın ardından büyük devrimleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ne çağ atlattığına vurgu yapan Şen, “Atatürk, ileriyi gören bir liderdi. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri müreffeh ülkeler idealine yöneltmiştir. Atatürk, akla ve bilime önem vermiş, her daim çok çalışmamız gerektiğine dikkat çekmiştir. 10 Kasım’lar bu nedenle O’nu ve düşüncelerini daha iyi anlamamız içindir. Evet, Atatürk’ü anlamalı ve onun çizdiği yoldan ayrılmadan ilerlemeliyiz. Sen rahat uyu Atam; bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya ve sana layık olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Daha sonra İstiklal’li öğrencilerin sergilediği dört dörtlük etkinlik izleyenleri mest etti. Atatürk’e dair şiirler, türküler ve sunumlar gerçekleştiren öğrenciler, büyük beğeni topladı. Program; 1881’den 1938’e Oratoryosu ve Okul Korosu’nun ilgili parçaları seslendirmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.