Assolistlere taş çıkarttılar

Nilüfer Kadın Korosu bu kez de “Bahar Şarkılarıyla Umuda Merhaba” dedi.
Sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destekleriyle göz dolduran Nilüfer Kadın Korosu’nun 6 Nisan Cumartesi gecesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde verdiği konser ONKO-DAY yararına idi.
Kanser Haftası kapsamında kansere dikkat çekmek adına yapılan etkinliklerde yer alan koro, içinde barındırdığı onkoloji hastalarının hayata tutunmalarındaki payını da izleyicilerle paylaştı.
Rengarenk tuvaletleri içinde baharı müjdeleyen koro, şarkılarıyla da umuda katkıda bulundu.

Baharın gelişine ithafen seçtikleri şarkıları zaman zaman izleyicilerle düet yaparak seslendiren koroda sololar da yer aldı.Hicaz, rast, Kürdi makamlarda sevilen eserlere yer veren koroda, sololar Ferhan Altuntaşgil, Gülay Sürücü, Emel Yurtseven, Emel Helvacı, Zümrüt Sanlı, Sema Siper, Gülten Kaçmaz, Şükran Açıkel ve Aynur Öztan tarafından seslendirildi.

İçlerinde Onko hastalarının da olduğu her solist performansıyla assolistlere adeta taş çıkarttı.
Solistlerden Aynur Öztan`ın şarkısını bitirdikten sonra, “İki yıldır akciğer kanseriyle mücadele ediyorum. Artık kanseri yendim diyebilirim. Bu koro ve korodaki dostluk bana gelecek için hayal kurabilme gücü verdi,” şeklindeki sözleri salondakileri duygulandırdı.

Gecenin sonunda Gürel’e Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfü Özkan tarafından “maşaallah” desenli çini bir tabak takdim edildi.

Özkan, verdikleri katkıdan dolayı koro adına Şef Aysel Gürel’e teşekkürlerini sunarken Bursa’dan çıkan ünlü sanatçıları hatırlatarak, Bursa’nın nasıl bir cevher olduğunun bir kez daha anlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

DOĞUM GÜNÜNÜ SAHNEDE KUTLADI

Öte yandan salonda konseri izlemekte olan Aytaç-Seyfi Toker çiftinin 50. evlilik yıldönümünü kutladığı anons edilirken, saz heyetinde yer alan Şef Dr. Aysel Gürel’in oğlu keman sanatçısı Murat Gürel de 26. doğum gününü sahnede kutlamış oldu.

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.